< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Kultúra / Blog article: Programajánló Tizenhat kiállító a hetedik Pécsi Csokoládé Karneválon

| Mobile | RSS

Programajánló Tizenhat kiállító a hetedik Pécsi Csokoládé Karneválon

Tizenhat kiállítóval, egyedi – kézzel készített – termékekkel, szakmai és gyermekprogramokkal február 9-én és 10-én rendezik meg a hetedik Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben.2019.02.01 00:30ma.hu

nyomtatás

Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is legalább négyezer látogatót várnak a karneválra.

Az újdonságokról közölte: ebben az évben egy, a Zsolnay-gyárban készült damaszkuszi mintájú csempét öntenek meg fehér-, ét- és tejcsokoládéból. A körülbelül egy négyzetméteres alkotást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai festik meg.

A pécsi kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskola cukrász tanulói mutatják be mesterségük fogásait a rendezvény keretében, illetve a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós projektjének munkatársai Zsolnay-tárgyakat nyomtatnak majd 3D-technológiával.

Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője előadást tart Equador-Kakaóföld nyomában címmel, Harka Éva csokiblogger pedig arról értekezik, hogy miként érdemes csokoládét venni és enni – ismertette Mosonyi Éva.

Az írásos összegzés szerint a prémium kézműves édességekből álló kínálat mellett több mint húsz színpadi program várja a látogatókat. Február 10-én 16 órakor koncertet ad a Pannon Gyermekkar.

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. Az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit – írták.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 312 megnézve, 1 alkalommal mai nap |