< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Figyelő: Keresik a kiszivárogtatót a Momentumban

| Mobile | RSS

Figyelő: Keresik a kiszivárogtatót a Momentumban

Nem csitulnak a kedélyek a Momentumon belül, és a párt körül a kormánypénzek miatt. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum.

Lázasan keresik a Momentumban azt, aki kiszivárogtatta a párt pénzügyi gazdálkodásának kényes részleteit – írja a Figyelő. A portál értesülései szerint a pártban boszorkányüldözéshez hasonló folyamat zajlik, mindenki megvádolt mindenkit, egyesek pedig odáig jutottak, hogy fizikai erőszakkal fenyegetőztek – hangzott el az M1 Híradójában.

Néhány napja szintén a Figyelő írta meg, hogy a Momentum érdemben nem tud elszámolni a kampányköltéseivel, mert a párt költségvetése tele van zavaros ügyletekkel. Úgy tudják például, hogy a párt több tízmilliós megbízásokat adott a vezetőkhöz köthető családi és baráti vállalkozásoknak.


A lap arról is írt: a párt tagjai és ismerőseik a kampány előtt közös céget alapítottak, ami szintén számlázott a Momentumnak. Emellett jóval több plakáthelyről mutattak be bizonylatot, mint amennyi valójában van az országban.

A Momentum erre akkor úgy reagált, hogy az említett cégek lényegesen kisebb összegű megrendelést kaptak, vagy nem is kaptak megrendelést a Momentumtól soha. Azt is hozzátették, hogy bizonyíthatóan a kampányra fordították az államtól kapott pénzt.

A párt kampányelszámolása az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint is szabálytalan, ezért az ÁSZ január közepén kezdeményezte a Momentum állami támogatásának felfüggesztését, és költségvetési csalás miatt feljelentette a pártot.

A Momentum vezetői válaszképp politikai elfogultsággal vádolták meg a számvevőszéket, és kijelentették, hogy nem bíznak a szervezetben.

A párt pénzügyi botrányai késztethették lemondásra a pénzügyi ellenőrzéséért felelős elnököt – írja most a Figyelő. A portál a Momentumtól úgy értesült: Győrffy Zoltán azért mondott le, mert „az elmúlt napok bebizonyították számára, hogy a Momentum vezetősége nem érett meg a pénzügyi átvilágításra”.

Az M1 kereste a pártot, kérdésikre azt válaszolták: a Figyelő által nyilvánosságra hozott információk a párt ellen irányuló lejárató kampány újabb elemei és cáfolták, hogy a Momentumban belső harcok lennének. Arra viszont már kitérő választ adtak, hogy valóban lemondott-e a párt pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke, és ha igen miért. Erre a kérdésre mindössze annyit válaszoltak: nem számítanak arra, hogy bárki távozna a szervezetből.

fecsego.eu(híradó

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |