< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Németország egy vétó miatt az EU-s támogatás csökkentésével fenyegette meg Magyarországot, Szijjártó Péter szinte hadat üzent a fél világnak((Alemanha ameaçou a Hungria com uma redução do apoio da UE a um veto

| Mobile | RSS

Németország egy vétó miatt az EU-s támogatás csökkentésével fenyegette meg Magyarországot, Szijjártó Péter szinte hadat üzent a fél világnak((Alemanha ameaçou a Hungria com uma redução do apoio da UE a um veto

Úgy tűnik, valójában az Orbán-kormány nem akarja megállítani az illegális migrációt.

De fato, o governo de Orbán não parece querer impedir a migração ilegal.

Az Európai Unió tagországai közül egyedül Magyarország nem adta áldását az EU közös bevándorlásügyi álláspontjára, amellyel az EU az arab országokat tömörítő Arab Ligát szeretné meggyőzni, hogy működjön együtt az illegális bevándorlás megfékezésében. A közös állásponttal az EU az Arab Liga tagországaival tartandó február végi csúcstalálkozóra készülne, az Orbán-kormány pedig arra hivatkozva vétózta meg, mert az az ENSZ közelmúltban elfogadott migrációs egyezményére támaszkodik, amelyet Magyarország mellett nyolc másik EU-tagország is elutasít.

Dos países membros da União Européia, a Hungria, por si só, não abençoou a política de imigração comum da UE, que a UE quer convencer a Liga Árabe, que reúne países árabes, a trabalhar em conjunto para coibir a imigração ilegal. A posição comum prepararia a UE para a cúpula com os países-membros da Liga Árabe no final de fevereiro, eo governo de Orbán a vetou com base na recente convenção migratória da ONU, que foi rejeitada por oito outros estados membros da UE juntamente com a Hungria.

Bár a vonatkozó ENSZ-egyezmény egyáltalán nem a bevándorlás engedélyezéséről, hanem a migráció törvényes útra tereléséről szól az embercsempészet visszaszorítása érdekében (vagyis az államok továbbra is maguk döntenének arról, hogy befogadnak-e migránsokat), az Orbán-kormány azt állítja, hogy legálissá akarják tenni a bevándorlást.

– Lopakodó jogalkotás keretében próbálják meg Brüsszelben és New Yorkban az ENSZ migrációs csomagját a nemzetközi jogi és politikai élet részévé tenni – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok tanácskozása után. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyanis a magyar álláspont továbbra is az, hogy a migrációt nem kell menedzselni kell, és nem lehet úgy tekinteni rá, mint aminek nincs biztonsági kockázata. Szerinte ideje lenne a brüsszeli bevándorláspárti hazugságot átadni a múltnak, oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá, és az arab államokkal elsősorban abban kell együttműködni, hogy a terroristák Európába áramlását megakadályozzák.

Magyarország annak ellenére vétózott egyedüliként, hogy bár az ENSZ migrációs csomagját nyolc másik EU-tagország – Csehország, Lengyelország, Ausztria, Bulgária, Olaszország, Lettország, Románia és Szlovákia – is elutasítja, ők azonban beleegyezésüket adták a megállapodás-tervezetre. A tavaly decemberi ENSZ-szavazáson Ausztria, Bulgária, Olaszország, Lettország, Románia tartózkodott, Szlovákia nem szavazott, Magyarország, Csehország és Lengyelország pedig az Egyesült Államok és Izrael társaságában migrációs csomag ellen szavazott.

Növekvő nemzetközi elszigeteltségünket jelzi, hogy Szijjártó Péter a hétfői sajtótájékoztatón több szövetségesünket is durván kiosztotta, például Hollandiát, amely sikertelenül próbált parlamenti küldöttséget küldeni Magyarországra. Szerinte Hollandia nem felügyeleti szerve Magyarországnak.

– A hollandok már meghozták az ítéletet, utána miért akarnak tárgyalni? Mi egy ország vagyunk, több mint ezer éves nemzet! – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó PéterFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az EU és az Arab Liga megállapodás-tervezete egyébként éppen arról szól, hogyan lehet megállítani az illegális bevándorlást Európába az arab államokból, ezáltal pedig a terroristák beszivárgását is. A február végi csúcstalálkozó fő célja az EU részéről az lett volna, hogy rávegye az arab államokat, fogadjanak be több menekültet a térségből, illetve tegyenek többet az illegális migráció megfékezéséért.

A legtöbb EU-s ország szerint a megállapodás kulcsfontosságú lenne ahhoz, hogy az Európát érő bevándorlási hullámot hosszú távon is fel lehessen tartóztatni. Tavaly a 2015-ös csúcshoz képest 92 százalékkal csökkent az EU-ba érkező menekültek száma.

Bár az Arab Liga nem úgy működik, mint az EU, azaz a tagországai számára nincsenek kötelező érvényű jogi, gazdasági vagy politikai előírások, és ritkán lépnek fel egységesen bármiben is, az Európa felé tartó bevándorlók döntő része a területükön (Marokkó, Algéria, Líbia, Egyiptom, Szudán területén) halad át, illetve megállóként szolgálnak a Fekete-Afrikából érkezők migránsoknak (Törökország felől pedig már lényegében nincs bevándorlás). Az arab országok szerették volna, ha az Európai Unióval kötendő megállapodás az ENSZ-egyezményre hivatkozik, amely nem zárja ki a legális bevándorlást. Érthető, akit ugyanis – állítja az Arab Liga – Európa be akar fogadni, azt fogadja be, az ő ellátásuk ne terhelje az arab országokat.

Tehát a migránsok az ENSZ migrációs csomagja alapján adhatnák be például már a kiinduló országokban a menedékkérelmüket a migránsok, illetve könnyebb is lenne oda visszaküldeni őket Európából.

Magyarország azonban hajthatatlan maradt a múlt heti vitában. A 444.hu birtokába került jegyzőkönyv szerint a legtöbb EU-tagország felháborodva fogadta a magyar vétót. Azután, hogy Várhelyi Olivér, a brüsszeli magyar Állandó Képviselet vezetője az Orbán-kormány nevében nemet mondott a közös álláspontra, a legtovább Michael Clauss német EU-nagykövet ment, amikor közölte: „hihetetlen”, hogy a magyar kormány nem engedi, hogy egy nemzetközi egyezményben az ENSZ-re hivatkozzanak, holott tudomása szerint Magyarország egyelőre még tagja az ENSZ-nek.

Később a német követ hozzátette, hogy az Orbán-kormány több  „vörös vonalat” átlépett, és erre emlékezni fognak, amikor a következő EU-s költségvetésről tárgyalnak.

A vörös vonal a diplomácia nyelvén az együttműködés lehetőségének végső határát jelenti. A következő EU-s költségvetés pedig a 2021-2027 közötti közös költéseket határozza meg. A költségvetési megállapodás rögzíti azt is, hogy mennyi kohéziós támogatást kapjon egy-egy tagállam. Magyarország eddig az egyik legnagyobb kedvezményezettje volt a támogatási rendszernek az EU-ban.

fecsego.eu/168óra

Embora
a convenção pertinente da ONU não é imigração em tudo
é sobre legalizar a migração
reduzir o tráfico de seres humanos (ou seja, os estados continuam a fazê-lo)
decidir se aceita ou não migrantes), ou seja,
O governo de Orbán diz que eles querem tornar a imigração legal.


Eles estão tentando roubar legislação em Bruxelas e Nova York
o pacote de migração da ONU como parte da vida jurídica e política internacional
Péter Szijjártó disse na segunda-feira em Bruxelas
Estados-Membros da UE após uma reunião. Ministro dos Negócios Estrangeiros e dos Negócios Estrangeiros
que a posição húngara ainda não é migração
deve ser gerenciado e não pode ser considerado como não tendo
risco de segurança. Ele acha que seria hora do partido da imigração em Bruxelas
para dar uma mentira ao passado, leve a ajuda onde for necessário
tem que trabalhar com os estados árabes principalmente para:
impedir o fluxo de terroristas para a Europa.

Hungria
apesar de ser o único a vetar as Nações Unidas
embalados em oito outros países da UE – a República Checa, a Polónia,
Áustria, Bulgária, Itália, Letónia, Roménia e Eslováquia
eles se recusaram, mas concordaram com o esboço do acordo.
A & nbsp; no último voto da ONU em dezembro
Áustria, Bulgária, Itália, Letônia, Romênia
Eslováquia não votou, Hungria, República Checa e Polónia
com os Estados Unidos e Israel contra um pacote de migração
votado.

Nosso crescente isolamento internacional indica que
Péter Szijjártó também teve vários aliados na conferência de imprensa de segunda-feira
grosseiramente distribuídos, como os Países Baixos, que tentou, sem sucesso, enviar uma delegação parlamentar para a Hungria . Segundo ele, a Holanda não é um órgão de supervisão para a Hungria.


Os holandeses já fizeram o veredicto, então por que querem negociar?
Somos um país com mais de mil anos de nação! ele adicionou
Ministro dos Negócios Estrangeiros e dos Negócios Estrangeiros.


< / figure>


Fotográficos

Peter Szíjjártó MTI / Koszticsák Sólido


O projecto de acordo entre a UE e a Liga Árabe é sobre
como impedir a imigração ilegal na Europa pelos árabes
e a infiltração de terroristas. ”O final de fevereiro
O principal objectivo da cimeira em nome da UE teria sido persuadi-la
Estados árabes, aceitar mais refugiados da região, ou
mais para conter a migração ilegal.

Mais
País da UE diz que o acordo seria a chave para isso
Há também uma onda de imigração de longo prazo para a Europa
prender. No ano passado, caiu 92% em relação ao pico de 2015
Número de refugiados que chegam à UE.

Embora a Liga Árabe não funcione,
como a UE, isto é, os seus países membros não têm um direito vinculativo
padrões econômicos ou políticos e raramente ocorrem uniformemente
em qualquer caso, os imigrantes para a Europa são uma parte crucial do seu território
(Marrocos, Argélia, Líbia, Egito, Sudão) passa por
migrantes que chegam da África Negra servem como paradas
(Não há praticamente nenhuma imigração da Turquia). O árabe
países gostariam que o acordo com a União Européia
Refere-se à Convenção da ONU, que não exclui a imigração legal.
É compreensível, como afirma a Liga Árabe – a Europa quer aceitar
aceitá-lo, seu cuidado não deve sobrecarregar os países árabes.

Então
por exemplo, os migrantes poderiam ser admitidos com base no pacote de migração das Nações Unidas, por exemplo
nos seus países de origem, os pedidos de asilo são mais fáceis ou mais fáceis para os migrantes
eles também seriam enviados de volta da Europa.

No entanto, a Hungria permaneceu insuportável no debate da semana passada. O & nbsp; 444.hu a>
a maioria dos estados membros da UE foram relatados
ele ficou indignado com o veto húngaro. Depois disso, Olivér Várhelyi, um
Chefe da Representação Permanente da Hungria em Bruxelas, em nome do governo de Orbán
ele disse não à posição comum, o mais longo Michael Clauss alemão
Embaixador da UE passou a dizer “incrível” para o governo húngaro
não permite que uma convenção internacional se refira à ONU,
embora, de acordo com o seu conhecimento, a Hungria ainda seja um membro das Nações Unidas.

Mais tarde
O embaixador alemão acrescentou que o governo de Orbán tem mais & nbsp; “Linha vermelha”
eles atravessaram e vão lembrar isso quando eles estão na próxima UE
orçamento.

A linha vermelha na linguagem da diplomacia é o limite final para a possibilidade de cooperação. O próximo orçamento da UE determinará a despesa total entre 2021-2027. O acordo orçamental também define quanto apoio de coesão um Estado-Membro receberia. Até agora, a Hungria tem sido uma das maiores beneficiárias do sistema de apoio na UE.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |