< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja / Blog article: Baksi Kovács Gábor blogger, a volt képviselő, a Joli joker

| Mobile | RSS

Baksi Kovács Gábor blogger, a volt képviselő, a Joli joker

2019. február 9. | hozzászólás | főszerkesztő blogja

Baksi Kovács Gábor, a volt képviselő a Joli joker

Többen leszólítottak, jelezték, miért nem készítek riportot becenevén a „jogász úrral”. Nem tudtam, ki lehet a jogász Úr! Bakson mindenkinek van beceneve. Addig – addig kérdezősködtem, előbb utóbb tudomásomra hozták a sejtelmes személyt, akit Kovács Gábornak hívnak. Valójában segíti a baksi embereket, családokat. Sokat tesz az érdekükben, valamint ostorozza az önkormányzatot s nyíltan leírja a véleményét, felfedi a visszaéléseket…

Felkerestem a Mária telepen a házánál. Meglepődtem. Élelmiszerboltot nyitott a fiával. Tip-top kis üzletben találtam magamat. Minden előírásnak megfelelt, minden engedélyek pl., panaszkönyv himbálózott a falon. Egy kiválóan felszerelt, tiszta, az áruk beárazva, a pénztár a NAV – hoz bekötve és megfelelt az előírásoknak

Elmondtam, hogy szeretnék készíteni egy izgalmas riportot, hisz a közélet nagy doyenje, a baksi családok megmentője.

Sorolta a jelenleg felmerülő , mozgásban lévő „ügyeket”, ami napi szinten felmerül a falu életében, pl., a csatornázási pénzek , a Baksi Horgász Egyesület visszaélése, amit jelzet az OLAF hivatalánál, (EU szervezet/ szerkesztő).

Továbbá kapcsolatban áll a Magyar Államkincstárral, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróssággal, jelenleg választ vár a Kisteleki Rendőrkapitányságtól, Illetve számon kéri Csépe István önkormányzati képviselőt a 2017, okt. 30 képviselő-testületi jegyzőkönyvekben leírtakról. A drogügyben válaszra vár, ami a Katolikus Iskolában történ Bakson.

Kovács Úr permanensen sorolja az önkormányzat hibáit, visszaéléseit.

A Horgász Egyesület, akinek a vezetője Búza Zsolt faluvezető öccse! Nem kaptam választ az önkormányzattól, Búza Zsolt nem volt hajlandó válaszolni, hogy közpénzből finanszírozták- e, illetve szabályos volt -e a kifizetés amivel a Búza Zsolt öccse nem tud elszámolni. Kovács az fejtegette, hogy Búza 700 ezer ft-ot adott a hivatal pénzéből a testvérének, mivel a Baksi Horgász Egyesület nem bírta volna kifizetni a tartozását a Szegedi Horgász Egyesület felé. Érdekes, a CSMKH  nem akart belefolyni ebbe a büntető ügybe… ! Pedig a hivatalt ilyen ügyekre képezték ki valamint az állampolgárok támogatására!

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán érdeklődtem, hogy a Baksi önkormányzat tett-e büntető feljelentést a Baksi Horgász Egyesület ellen, mivel

… álláspontom szerint, a hivatalnál tűnt el a pénz

Ezek után levelet, kérelmet terjesztettem elő Legfőbb Ügyészség felé, s kértem a felülvizsgálatot s annak megkezdését. – majd így folytatta:

 A Szennyvíz beruházásoknál, a pénzek felhasználásáról kértem tájékoztatást az Innovációs Fejlesztési Minisztériumtól. Jelenleg még nem érkezett meg a válasz! Búza Zsolt milyen jogon tartja vissza a pénzeket. Többen suttogják, nincs meg a pénz. Magyarországon minden hol kifizetésekre kerültek az önrészek, kivétel Baks. Fülöp Zoltán lemondott mert megfenyegette Búza Zsolt.

Ezt követően az OLAF- hoz fordultam. A fennálló tényekről tájékoztattam, melyben az OLAF megkezdte a vizsgálatot. Kaptam értesítést, hogy később levélben tájékoztatnak!

A Magyar Államkincstár az önkormányzatot 6 millió Ft ra büntette!- a adatszolgáltatások sorozatos megsértése végett.

Az önkormányzat keresetlevelet nyújtott be a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz kártérítési ügyben. A mai napig nem írták ki a tárgyalás idejét! Az eseményekről folyamatosan hetente érdeklődöm… Véleményem szerint ez törvénytelen. Minden ügynek van kronológiai sorrendje 30 nap!

Tisztelt főszerkesztő Úr!

Úgy érzem hogy jogom van tudni, illetve minden baksi állampolgárnak joga van erről értesülni, hogy az állam által biztosított költségvetési pénzek felhasználása hova folyik s hogyan számolják el az állampénzét. Amennyiben érdemi választ nem kapok Búza Zsolttól, úgy igénybe fogom venni a médiát, a  sajtót, a rádiót, a televíziót,…stb.

Csépe Istvánnal – önkormányzati képviselő-elfutott a ló. 2017, okt. 30 –án olyan kijelentést tett, amivel megsértette a személyiségi jogaimat., illetve belegázolt  az emberi méltóságomba! Neki nem volt joga hozzá, hogy sértegessen, a becsületembe gázoljon. Amit elkövettem, azért megkaptam a büntetésemet!

Csépe Istvánnak nem volt joga – felhatalmazása arra, hogy kamerával vegye fel a  fiatalok randalírozásait… Kitől kért engedély? Jelentette- e a hatóságok felé…Olyan ember mond rólam véleményt , aki a választások ideje alatt kamerával figyelte a fiatalokat, a választó polgárokat!

A drogügyben kérdeztem Búza Zsoltot és a  baksi képviselő-testületet;- hogy megtették-e a szükséges lépéseket a hivatalok felé.pl, Kisteleki rendőrség, Kiss-Rigó László megyéspüspök Úr felé. Somogyiné Kutasi Ibolya mért nem tájékoztatta a megyés püspököt Kiss Rigó Lászlót. Búza Zsolt visszabújt a csigaházába., mint ahogy szokott!

Kovács Gábor ezekre a tényekre várja a válaszokat Búza Zsolttol és a képviselő testülettől

Riport

Kérdés:Mi irányít, vezényel a baksi közéletben látható- tapintható visszaélésekről?

Kovács Gábor:Azt gondolom, hogy a baksiak- polgárok érdekeit képviselem, szolgálom. Számtalan családok kérték a segítségemet. Ezért én semmiféle szolgáltatást nem fogadok el!

K:Miért vállaltad ezt a nehéz feladatot. Búza Zsoltot gyerekkorod óta ismered. Mi a véleményed róla?

KG:Korábban képviselő voltam így megfelelő rálátásom lehetett megismerni Búza Zsoltot. Képviselőként is voltak aggályaim a vezetői stílusával. Előtte a Kisebbségi önkormányzatnál dolgoztam, így alakult ki a kapcsolatunk. Már akkor egy erőszakos, akaratos embert ismerhettem meg benne. 2012 – ben megnyertem a választásokat. Búza egy hangulatember, az indulatai irányítják. Kritikai véleményt nem tudja elfogadni! Csak neki lehet igaza! A JEGYZŐK ARRA KELLETTEK, hogy a butaságát ismerjék el igaznak.

K: Milyen kapcsolatban álltál a képviselő-testülettel?

KG:Kiváló kapcsolatban vagyunk, egyet kivéve, aki folyamatosan sérteget és a múltammal foglalkozik. Azért nem értem,mivel a neje az általános iskolában takarít!Nem bűn ez nem szégyen! Bízom a baksiak hozzáállásában hogy a a következő választásoknál megfelelő képviselőket választanak, akik mellettük állnak s Búzát elzavarják.

 K: Érzékelik-e a baksiak hogy Te mellettük állsz jóban-rosszban?

KG: Igen érzem! Tudom, szeretnek, felkeresnek, érdeklődnek a falu ügyei iránt. Mi baksiak szeretjük a politikát, főleg a gazdasági, társadalmi megmozdulásokat. Hiányolom a lakosság  véleményeit. Ám megértem, mivel Búza Zsolt „megfenyegeti” őket…Mi szégyelljük a szegénységünket. Továbbá nem mernek segítséget kérni, pl, átmeneti segély

K:Hogyan látod a falu szociális helyzetét, lehetőségeit?

KG: Jelenleg a Búza vezette önkormányzat nem tudja biztosítania, garantálni a megélhetésünket, sem a munkahelyteremtést! A baksi szociálishelyzet gigantikus rossz! A falu többsége nagyon szegény. A tűzifát csak 70 éven felüliek kaphatják meg. Aki 2017 ben szociális támogatást kapott az ebben az évben nem jogosult

Szerkesztőségünk várja Búza Zsolt faluvezető reagálását és lehetőséget biztosítunk a véleményének…

2019-02-09

-oil-

Leave a Reply 624 megnézve, 1 alkalommal mai nap |