< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Enyhe, napos hétvége várható, egészen vasárnap estig

| Mobile | RSS

Enyhe, napos hétvége várható, egészen vasárnap estig

2019. február 10. | hozzászólás | Közélet

A hétvégén nagy területen részünk lesz 10 fok feletti hőmérsékletben is, de jövő hétre újra téliesebbre fordul az idő egy átvonuló hidegfront mögött.

A szombati, fátyolfelhős, napos idő után, az éjszaka képződött ködfoltok nappal fokozatosan feloszlanak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Északkeleten tartósan megmaradhat az alacsony szintű rétegfelhőzet, és ott elvétve előfordulhat jelentéktelen mennyiségű eső, hószállingózás.

Többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérik a délies szelet.

Éjszaka a hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, nappalra az ország nagy részén 6 és 12 fok közé, a tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok közé melegszik fel a levegő. Nyugaton lesz enyhébb az nappal.

szomSzombat délután (Fotó: OMSZ)

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható sok fátyolfelhővel, szűrt napsütéssel, majd késő délutántól megvastagszik a felhőzet. Reggel ködfoltok előfordulhatnak. Napközben csapadék nem valószínű, de estefelé északon már eső, zápor kialakulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul, nappal a csúcsértékek többnyire 7 és 14 fok között várhatók.

fecsego.eu/híradó

Vasárnap éjszaka és nappal (Fotó: OMSZ)
Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |