< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Közel négymilliárd forintos beruházás Sirokon

| Mobile | RSS

Közel négymilliárd forintos beruházás Sirokon

2019. február 8. 10:48

A magyar gazdaság növekedésével párhuzamosan egyre több olyan hazai nagyvállalat van, amely gyors ütemben fejlődik. Az új technológiák bevezetésével, illetve kapacitásuk bővítésével hozzájárulnak a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéshez – jelentette ki Varga Mihály a MÁTRAMETÁL Kft. kapacitásnövelő beruházásának bejelentésekor Sirokon.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a vállalat 3,6 milliárd forintos fejlesztését a kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal támogatta.

Fotó: PM

A tárcavezető kiemelte: a gazdasági növekedésnek és a következetes költségvetési politikának köszönhetően a kormány támogatni tudja a hazai nagyvállalatok fontos beruházásait.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy az adócsökkentések, a családi adókedvezmények és az áfa-csökkentések hatását ellensúlyozza a gazdasági növekedés, az emelkedő fizetések és az, hogy egyre többen dolgoznak az országban, így a költségvetés egyensúlyban van.

Fotó: PM

A kedvező adatoknak köszönhetően a gyermeket nevelő családok támogatása és az emberek életminőségének javítása érdekében tett lépések mellett jut forrás olyan programokra is, amilyen a Nagyvállalati Beruházás Támogatási Program. A projekt keretében 160 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és több mint 2.300 új munkahely jön létre az országban.

A miniszter kitért arra is, hogy Heves megyében a javuló munkaerő-piaci helyzethez a Munkahelyvédelmi Akcióterv kedvezményei is hozzájárultak. A támogatás 2017-ben közel 20 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette elő és mintegy 200 millió forint kedvezményt hagyott a régióban működő vállalkozásoknál.

Fotó: PM

Varga Mihály a vállalatról szólva elmondta, hogy a MÁTRAMETÁL Kft. törekvései összhangban vannak a kormány céljaival, mivel jól teljesít a külpiacokon, nagy hangsúlyt helyez termékei versenyképességének emelésére és a kutatás-fejlesztésre. Minőségfejlesztést szolgáló beruházásnak köszönhetően pedig meg tudja erősíteni pozícióját a piacon – tette hozzá.

(Pénzügyminisztérium)

Leave a Reply 179 megnézve, 1 alkalommal mai nap |