< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y /Vádemelés a görög embercsempészekkel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y /Vádemelés a görög embercsempészekkel szemben

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a görög embercsempészekkel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két görög férfival szemben, akik tavaly nyáron egy iraki állampolgárt próbáltak az unió területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottak 2018. június 22. napján valamivel éjfélt megelőzően jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen egy személygépkocsi utasaként, illetőleg vezetőjeként. A személygépkocsiban tartózkodott még egy iraki állampolgár is, akivel már korábban megállapodtak abban, hogy Hollandiába szállítják. Ebből a célból az iraki férfit Belgrádban felvették, majd betanították, hogy ő egy görög állampolgár, illetőleg adtak neki egy hamis görög személyi igazolványt is.

A Magyarország és így az unió területére történő belépéskor intézkedő magyar rendőröknek feltűnt, hogy az iraki állampolgár a görög nyelvet nem beszéli, ezért őt, valamint a vádlottakat előállították.

A járási ügyészség embercsempészés bűntette, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a görög férfiakkal szemben.

A vádlottak egyike óvadék letétbe helyezése mellett szabadlábon védekezik, míg a másik vádlott a vádemeléskor letartóztatásban volt.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. február 11.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |