< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    
            

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki vasárnap reggel próbált meg marihuanát csempészni Magyarország területére.

A gyanú szerint a férfi 2019. február 10. napján reggel 7 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A beléptetéskor elrendelt átvizsgálás során az ülések háttámlájában kialakított rejtekhelyeken megtaláltak és lefoglaltak 13 csomag kábítószergyanús növényi törmeléket. A csomagok kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket tartalmaztak, amelyek kábítószernek minősülnek. A becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma további szakértői vizsgálat tárgya, a gyanú szerint a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Szeged, 2019. február 13.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |