< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Rendőrségi hírek / Blog article: Elítélték a rendőrt, aki belerúgott az alvó ligetvédő kislányba

| Mobile | RSS

Elítélték a rendőrt, aki belerúgott az alvó ligetvédő kislányba

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot; a bíróság a vádlottat – elsőfokon – pénzbüntetésre ítélte – írja az Ügyészség. 

Az ügy vádlottja a Rendőrség hivatásos állományába tartozó személy, aki a vád tárgyává tett cselekményt szolgálaton kívül követte el.

A vád szerint a vádlott 2016. július 17-én a kora hajnali órákban a XIV. kerület, Olof Palme sétánynál odalépett a Ligetvédők által felállított sátrak egyikéhez, és a rájuk vonatkozó megjegyzés kíséretében, a sátorba egymást követően két alkalommal belerúgott.

Az első rúgása vesetájékon ért egy a sátorban alvó kiskorú lányt, aki azonban sérülést nem szenvedett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrrel szemben – a szolgálaton kívül elkövetett fenti cselekménye miatt – közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bíróság 2019. február 5-én kelt ítéletében a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészségi közlemény ezt nem említi, de a rendőr részeg volt. A kislány anyja még közvetlenül az incidens után az RTL Klub Híradójának elmesélte, hogy a gyerek anyja elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak 17-én hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a ponyvába, eltalálva a kislányt. Amikor ő felkiáltott, hogy egy kislány fekszik a sátorban, hallotta, hogy a férfi „visszatrappol”, és az „Így kell Ligetet védeni!” felkiáltással újra rúg.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |