< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Törődjenek a maguk dolgával – mondta a magyar államtitkár a brit zsidóknak

| Mobile | RSS

Törődjenek a maguk dolgával – mondta a magyar államtitkár a brit zsidóknak

Politikai célú hazugsággal vádolta meg a brit zsidók egyik képviselőjét Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt – írja a Guardian. Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára február elején a brit zsidó közösségekkel találkozott, és amint arra számítani lehetett, nem volt felhőtlen a megbeszélés.

Erről derültek ki most részletek, miután Marie van der Zyl, a Board of Deputies of British Jews (BOD) elnöke nyilvánosságra hozott egy levelet, amelyet Szalay-Bobrovniczky írt neki.

WASHINGTON, DC - APRIL 17: Soros Fund Management Chairman George Soros attends a meeting with finance and development ministers, international partners and the presidents of Liberia, Sierra Leone and Guinea about the ongoing efforts to recover from the Ebola outbreak in West Africa during the World Bank- International Monetary Fund Spring Meetings April 17, 2015 in Washington, DC. The World Bank announced Friday that it would provide an additional US$650 million over the next year to help Guinea, Liberia and Sierra Leone to recover from the social, economic and health impact of the Ebola crisis.   Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenségetElőször szólalt meg a Fidesz kampányáról George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa.

A február 8-i találkozón a BOD képviselői több problémát is felvetettek a magyar kormány zsidókkal szemben tanúsított viselkedése miatt, például azt, hogy rendszeresen használnak antiszemita toposzokat, mint a Stop Soros kampány esetén, és próbálják kisebbíteni a magyar történelmi személyek szerepét a holokauszt lebonyolításában. A BOD ezen felül amiatt is bírálta a kormányt, ahogy az muszlimokkal és a migránsokkal szemben viselkedik.

Szalay-Bobrovniczky egy Van der Zylnek írt e-mailben visszautasította a vádakat.

Ismételten határozottan visszautasítom az antiszemitizmus vádját, különösen Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben. (…) Ez szégyen önökre és az ügyre nézve is, ez egy egyszerű hazugság. A brit és magyar zsidó közösségek többet érdemelnek, mint az önök egyértelműen politikailag motivált szavai.

Szerinte Soros György illegálisan akar menekülteket betelepíteni Európába, ami a zsidókat is veszélyezteti.

Nagyon sajnálom azokat a zsidókat, akiket ön képvisel. Tisztelettel kérem, törődjön a maga dolgával és mi sem fogunk beleszólni az önök ügyeibe.

A helyettes államtitkár hozzátette, hogy Van der Zylék el akarják fedni a brit Munkáspárt „nyilvánvaló antiszemitizmusát”.

Van der Zyl válaszolt Szalay-Bobrovniczkynak és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy miközben ők építőjellegű kritikát fogalmaztak meg, a magyar kormány visszatámadott. Azt különösen bizarrnak találta, hogy a BOD-t nem zavarja a Munkáspárt esetében felmerült antiszemita vádak, tekintve, hogy még tiltakozó akciót is szerveztek a londoni parlament elé.

A magyar kormány lépjen vissza egyet, és kérjen bocsánatot,

Írta Marie van der Zyl.

Kiemelt kép: Szalay-Bobrovniczky Vince beszédet mond a budapesti gettó felszabadulásának 74. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen 2019. január 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |