< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja / Blog article: III. évezredben a Baksi roma gettó

| Mobile | RSS

III. évezredben a Baksi roma gettó

2019. február 16. | hozzászólás | főszerkesztő blogja

III. évezredben a Baksi roma gettó

Felhívott a baksi Kovács Gábor blogger, hogy menjek le a Mária Telepre és körbevezet. Kíváncsi a véleményemre. Áldatlan állapotokról beszélt, valamint a Búza Zsolt visszaéléseiről. Félnek tőle a romák;- Pedig nem kéne, hisz ő is roma! Bár tagadja, szégyelli.

Lementem a Mária telepre. A blogger már várt.

– Szevasz

– Szervusz. Mit szeretnél megmutatni, ami romboló a Baks falunak és szégyene egyúttal.

-Gyere körbevezetlek a gettóban és közvetlen közelről láthatod a cigányok nyomorúságát és azt a fertőt, s annak szagát, amiben élnek(unk) a III. évezredben. Ez a kormány hibája, hogy engedi Búza visszaéléseit a szegregáció elsimítását s nem ellenőrzi a felhasznált pénzeket

Elindultunk.

A sarkon levő ház a krach szélén hánykolódott. Az utcában lévő „házaknak” sem ablaka, sem fala, sem kerítése nem volt. A végpusztulás vette birtokába! A méteres hulladék körül patkányok, pockok s egyéb rágcsálók voltak kíváncsiak. Az udvarokban a szeméthegyek álltak, eldobott üvegek, műanyag kettő literes palackok, törött székek, fotelek, elszakad foszlott ruhák s szemét mindenfelől. Az árkokban lesüllyed ház maradványok, ami rejtelmes és félelmetes árnyékok birodalmává vált. Az utca bűzlött. Este – világítás nincs-nem mertem volna végig menni az utcának nevezet szeméttelepen

Kiértünk a sarokra.

 Blogger rámutatott egy gondozatlan hatalmas gazos földterületre! – Képzeld el ez a fel-megbecsülhetetlen szeméttelep az önkormányzaté! Többször kértem a makacs, hazug Búzát, hogy tetesse rendbe a közmunkásokkal a roma telepet. hisz itt is családok élnek- laknak. Az emberek ebben a közhangulatban hamarabb betegszenek meg. A fiatalok nem mernek szülni, mert nincs csatornázás, nincs villany, sem vízelvezető árok..

Mihályné Tóth Margit képviselő asszony is itt lakik a roma telepen, gyermekkora óta. Sajnos semmit nem tesz a romák érdekében. Nem értjük mi romák, mitől fél a képviselő asszony! Miért nem interpellál és harcol a Mária telep érdekében, hisz itt született Ő is!

Tovább mentünk az utcában.

Ott vigyorgott Kecskeméti Józsefné önkormányzati képviselő – de minek- szemétlerakodó birtoka, amit örökölt. Megálltunk és végignéztük, ahogy a patkány rágcsálja a reggelijét. Úgy látszott nem fél az emberektől. A járda kiépítése félig meddig állapotban nyújtózkodott. Egyes házak romhalmaza üdvözölt bennünket. A macska épp kergetett egy pockot. Elkapta, majd vígan recsegtette a fogai között…

A fertőzés, a halál előjele.

A bűz kesernyés szagát lehetett érezni a levegőben. Egy-két gyermek kerékpározott. A III. évezredben ilyen körülményeknek nem szabadna lenni-. Búza Zsolt s a tehetetlen seggnyalói nem hajlandók a baksi roma telepet rendbe tenni. Az embernek befuccsol a gyomra

Úgy tudom, pályázatot is nyertek a roma telep felújítására. A szegregáció megszüntetését, felszámolását el kellett volna kezdeni, mondta felháborodva a blogger.

E- szombati sétának hatása alá kerültem. A lelkem sírt. Azt hittem, hogy 200 évvel ezelőtti időutazásban vettem részt. Az emberek arca, félelme, a mocskos ruhák, stb,. egy film világába röppentet. A NYOMULTAK c film pergett a szemeim előtt, avagy a Vidok visszatér.

Ezek után nem csodálkozom, hogy a gyermekek nem szeretnek iskolába járni…(!) Szégyellik a szegénységüket, a cigányságukat, a környezetüket.

Búza Zsolt számoljon el a szegregációs pénzekkel, mondta felháborodva Kovács blogger.

folytatjuk

2019-02-16

oil-

Leave a Reply 549 megnézve, 1 alkalommal mai nap |