< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Egy ütéssel kiütötte – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Egy ütéssel kiütötte – vádat emelt a főügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Egy ütéssel kiütötte – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy tavaly áprilisi szórakozást követően okozott életveszélyes sérüléseket a sértettnek.

A vádirat szerint a férfi egy szegedi belvárosi szórakozóhelyen italozott tavaly április 14-én. Éjfélt követően szóváltásba keveredett egy korábbi ismerősével és annak barátjával. Ekkora már mindannyian jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak és konfliktusukat az utcán kívánták lerendezni. A vita során a vádlott és korábbi ismerőse a szórakozóhely előtti járdarészen kölcsönösen lökdösni kezdték, illetőleg kis erővel ököllel meg is ütötték egymást. A sértett, aki már súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, megpróbált beavatkozni és a verekedőket szétválasztani. Ennek érdekében a sértett a verekedő felek közé lépett, amikor is a vádlott ököllel fejen ütötte őt. A sértett az ütéstől és az ittasságától magatehetetlenül hanyatt esett és fejét az aszfaltba verte. Mivel az eszméletét is elvesztette, részére egyébként a cselekményeket észlelő rendőrjárőrök mentőt hívtak és őt sürgősségi ellátás végett kórházba szállították.

Az ütés és az elesés következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést, valamint közvetett életveszélyesnek minősülő agyi vérzéssel járó sérülést szenvedett el.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg a vele verekedő korábbi ismerősét garázdaság vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. február 19.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |