< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Handó voltaképp elismerte: azért került utcára a MABIE, mert panaszkodott egy tagja

| Mobile | RSS

Handó voltaképp elismerte: azért került utcára a MABIE, mert panaszkodott egy tagja

fecsego.eu/népszava online

népszava .hu

Az OBH elnöke arról írt a bíróknak, hogy azért mondták fel a Magyar Bírói Egyesület helyiséghasználati szerződését, mert annak egy tagja egy nemzetközi egyesület beavatkozását kérte.hirdetés

A bírói kart és a közvéleményt megtévesztő állításokat tett Handó Tünde szerint a Magyar Bírói Egyesület (MABIE), a honlapján február 12-én megjelent közleményében. Az OBH-elnök szerint nem méltányos a MABIE székhelyének használatát érintő OBH döntést a „MABIE működésének ellehetetlenítéseként” beállítani. A bírósági központi intraneten közzétett – így elvileg minden bíró által hozzáférhető – február 19-i, keddi levélben, melyet az OBH elnöke Oltai Juditnak, az egyesület elnökének címzett, Handó gyakorlatilag elismeri, hogy azért mondták fel az egyesület Magyar Igazságügyi Akadémiára érvényes helyiséghasználati szerződését, mert a MABIE “egy tagja – aki az osztrák bírói egyesület egykori elnökének hozzátartozójaként vett részt az EACJ-nek a marokkói királyságban tartott közgyűlésén – a nemzetközi egyesület beavatkozását kérte. Történt mindez úgy, hogy a MABIE részéről e tárgyban hivatalos megkeresést vagy kérdést előzetesen, de utóbb sem kapott az OBH”.
“Ezen méltánytalan eljárásra figyelemmel valóban elutasító döntés született a tagdíj pályázat ügyében”- tette hozzá Handó. Az OBH elnöke utalt arra, hogy az OBH évről évre nyilvános pályázaton nyújt pénzügyi támogatást a bírósági egyesületek részére, s a MABIE 2018-as pályázata nemzetközi tagdíj befizetésére kért támogatást, ám amikor a fenti hírek kiderültek, az OBH nem támogatta a MABIE pályázatát.”Az OBH, veszélyeztetve ezzel a MABIE működését, 2019. február 11-én felmondta a helyiséghasználati megállapodást” című közleményben a MABIE arról számolt be múlt héten, hogy az OBH felmondta az egyesület helységhasználati jogát. Minderről azután tettek közzé nyilatkozatot, hogy a Népszava megírta mindezt, hozzátéve:
a bírói egyesületnél úgy gondolják, hogy nem logisztikai okokból bontották fel egyoldalúan a 2009 óta érvényes, határozatlan időre szóló kontraktust, sokkal inkább az OBH-elnök bosszújáról van szó.Handó mostani levelében erre is reagált: “tekintettel arra, hogy a MABIE bejegyzett székhelyén az elmúlt hét évben semmiféle egyesületi tevékenységet nem folytattak, nyilvánvalóan megtévesztő az – a politikai sajtó által perceken belül átvett – állításuk, hogy ezzel az egyesületi működésük ellehetetlenülne”.

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |