< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lehetséges melegrekord felé közeledünk

| Mobile | RSS

Lehetséges melegrekord felé közeledünk

2019. február 27. | hozzászólás | Közélet

Némileg ingadozik a hőmérséklet, de kijelenthető, hogy a kora tavaszias, enyhe idő lesz általános.Csütörtökön legalább 19,6 fok szükséges az új rekordhoz.

Szerda éjszaka általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csak kis körzetekben lehet hajnalra több a felhő. Csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon élénk vagy erős lesz. Az éjszaka első felében a Bakony, illetve az Alpokalja térségében viharos széllökések is előfordulhatnak. A kedd késő esti 1, 9 fokról hajnalra -2, +4 fokig csökken a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb az idő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán napközben a Dunántúl nyugati, északnyugati részén általában napos idő ígérkezik, másutt átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Az Alföldön tartósabban felhős tájak is lehetnek, ám néhány órás napsütés még arrafelé is valószínű. A délután második felétől északnyugat felől egyre nagyobb területen, estére országszerte kiderül az ég. Csapadék nappal sem várható. Az északi szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A csúcsértékek 7 és 14 fok között alakulnak, keletről nyugat felé haladva lesz magasabb a hőmérséklet.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtök reggelre helyenként (főként északkeleten) köd vagy rétegfelhőzet képződhet, amely napközben feloszlik. Másutt túlnyomóan napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A megélénkülő nyugati, délnyugati szél megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, az Alpokalján lesz a legenyhébb idő. Ezzel melegrekord is dőlhet a meteorológiai tél utolsó napján, amely 1960 óta 19,5 fok volt. Az Alpokalja környékén az úgynevezett főn szél okozza a többlet hőt.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

fecsego.eu/hiradó

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |