< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba / Blog article: „A Fidesz hatalmát egyre inkább a forradalom kitörése fenyegeti”

| Mobile | RSS

„A Fidesz hatalmát egyre inkább a forradalom kitörése fenyegeti”

– Nem a forradalom a megoldás, de a Fidesz hatalmát egyre inkább a forradalom kitörése fenyegeti. Mi a határozott, radikális, de a békés rendszerváltás hívei vagyunk. Erre jött létre a Mindenki Magyarországa Mozgalom is, amely ugye vasárnap bontott zászlót Budapesten. Meggyőződésünk, hogy sokan gondolkodnak úgy, mint én, és ebben együttműködőek az ellenzéki pártok is – nyilatkozta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a Hírklikknek.

Márki-Zay a lapnak részletesen beszélt polgármesterségének elmúlt egy évéről. Szerinte ma is megnyerné a városban a választás, de még kérdéses, hogy mi történik az októberi önkormányzati választásokig, mert meglátása szerint a Fidesz rengeteg pénzt fordít az ő lejáratására. Megjegyezte azt is, hogy szaporodott az egy év alatt ősz hajszálainak száma, de nem olyan gyorsan, mint Lázár Jánosé.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Elmondása szerint már megválasztása után néhány nappal elindult ellene a támadás, azzal vádolták, hogy nem dolgozik. A polgármester szerint mégis kevesebb elbukott projektjük volt, mint az előző, fideszes városvezetésnek, és kilencszer annyi fejlesztést valósítottak meg tavaly, mint egy évvel korábban. Elmondta, hogy ezek a pénzek még abból időszakból származnak, amikor Lázár János még erős országgyűlési képviselő volt. Most azokat a pénzeket költi el Hódmezővásárhely, amelyeket akkor ítéltek meg, de Márki-Zay szerint hatékonyabban, mint az előző városvezetés. Hozzátette, hogy a kormány már 2017-ben kiosztotta az összes uniós pénzt, azóta pedig alig vannak pályázatok. 

– Régebben folyamatosan eladósodott a város, mi ezeket fokozatosan visszafizetjük. Aztán: elvettek a városi kórháztól még Lázár polgármestersége idején 300 millió forint állami pénzt, az idén ezt teljesen visszaadjuk a kórháznak

– sorolta.

Úgy gondolja, hogy Lázár még mindig nagy befolyással bír a városban, de úgy tűnik, gyengült a pozíciója.

– Persze a helyiek még mindig Lázártól félnek, tőle tartanak, neki engedelmeskednek, de a suttogó propaganda szerint már nem ő az, aki határoz a dolgok menetéről. Például hogy Bayer Zsolték idejönnek a rádióba, hogy kikerültek az engem lejáratni akaró plakátok, hogy bulvárlap indult, amit Kaminszky Fanni szerkeszt, a szegedi ügyek Kubatov Gábor kezébe kerültek; szóval egyre inkább Budapestről szervezik Hódmezővásárhely és Szeged visszavételének hadműveletét

– állapította meg.

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz viszi abba az irányba az eseményeket, hogy növeli a forradalom esélyét, mivel minden demokratikus változás lehetőségét elgáncsolja. Úgy véli, nem a forradalom a megoldás, de a Fidesz hatalmát egyre inkább a forradalom kitörése fenyegeti. Hozzáfűzte, hogy ők a határozott, radikális, de a békés rendszerváltás hívei, és erre jött létre a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 275 megnézve, 1 alkalommal mai nap |