< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Putyin szerint is súlyos a helyzet – kemény fellépést kért

| Mobile | RSS

Putyin szerint is súlyos a helyzet – kemény fellépést kért

Minden második bűncselekmény feltáratlan maradt tavaly Oroszországban – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az MTI szerint.

szerző:Domokos Erika,

Az orosz belügyi szervek hatékonyságának növelését sürgette Vlagyimir Putyin elnök egy moszkvai szaktanácskozáson, mert tavaly “gyakorlatilag minden második bűncselekmény feltáratlan maradt” Oroszországban.

Putyin egyebek között szorgalmazta, hogy a tárca új, korszerű megközelítések bevetésével fokozza a korrupció elleni küzdelmet.

Keménységet és egyszersmind a törvényesség betartását követelte az Oroszország minden régiójában tetten ért szélsőségesség elleni fellépésben. Az elnök ugyanakkor közölte, hogy tavaly 17 százalékkal csökkent az ilyen típusú bűncselekmények száma.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter a fórumon megemlítette, hogy a felügyelete alá tartozó szervek 77 százaléka korszerű technikával van felszerelve, és számukra 190 különböző típusú modern fegyvert szereztek be.

A tárcavezető szerint az elmúlt hét év alatt 14-szeresére emelkedett azoknak az eseteknek a száma, amelyekben a rendőrök bejelentették a korrumpálásukra irányuló ajánlatokat.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |