< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 20 tipp üzemanyag-megtakarításhoz

| Mobile | RSS

20 tipp üzemanyag-megtakarításhoz

2019. március 2. | hozzászólás | Közélet

A autóvezetők egyre tudatosabbak autójuk fogyasztását illetően és egyre jobban érdeklődnek minden olyan lehetőség iránt, amellyel csökkenthetik a fogyasztást. A üzemanyag-megtakarítási tippjei is ebben segítenek.

Számít az üzemanyag.

Az üzemanyagok nem egyformák. Megfelelő üzemanyag választásával és takarékos vezetési szokásokkal lehet leghatékonyabban csökkenteni a fogyasztást.

Vezessen egyenletesen!

Vezetési szokások következtében akár harmadával is nőhet a fogyasztás. Kerülje a túlzott gyorsítást és a hirtelen fékezést, és próbáljon olyan egyenletesen vezetni, amennyire lehetséges.

Váltson magasabb fokozatra!

Magasabb fokozatban alacsonyabb a motor fordulatszáma, ami segítheti a fogyasztás csökkenését. Mindig váltson magasabb fokozatba, amikor csak tud.

driving-in-france-checklist-what-you-need-to-take-with-you-if-youre-driving-to-france-this-year-136418114216802601-170519105603

Tartsa karban a motort!

A jól karbantartott motor segíthet üzemanyagot megtakarítani, ezért ügyeljen az olajcserére és kövesse a gyártó karbantartási utasításait.

Legyen megfelelő a nyomás!

A helyesen felfújt gumik biztonságosabbak és tovább tartanak. Az akár 0,06 barral alacsonyabb nyomású gumiabroncs már növelheti a jármű fogyasztását. A nem megfelelően felfújt gumik könnyebben sérülhetnek.

Ne szállítson óriási súlyt!

Nagyon meglepő, de minden egyes kilogramm számít és befolyásolja a jármű fogyasztását. Ezért ne tartson felesleges dolgokat a csomagtartóban és a hátsó ülésen.

Tartsa zárva az ablakokat!

A lehúzott ablakokon beáramló levegő lassítja a járművet. Ennek kompenzálására általában erősebben nyomjuk a gázt és ezzel növelhetjük az üzemanyag-fogyasztást.

Vegye le a tetőcsomagtartót!

Ha nem használja a tetőcsomagtartót, szerelje le. A tetőcsomagtartó befolyásolja az autó aerodinamikáját, és légellenállást hoz létre, amely növelheti a fogyasztást.

Használjon megfelelő olajat!

Mindig megfelelő motorolajat használjon. A gyártó által ajánlott kenőanyag növelheti a motor hatékonyságát.

Használjon tempomatot!

A tempomat használata autópályán vagy főútvonalon segíthet, hogy állandó sebességgel haladjon, és így üzemanyagot takarítson meg.

Ne járassa feleslegesen a motort!

A motor járatásával nem jut el sehová, de közben üzemanyagot fogyaszt. Állítsa le a motort, amikor várakozik. A szabály a következő: ha több mint 10 másodpercre áll meg, állítsa le a motort.

Tervezzen előrelátóan!

Az autóban tartózkodás idejének csökkentésével lehet a legkönnyebben takarékoskodni. A vezetéssel eltöltött idő csökkentése érdekében tervezze meg útvonalát, és rövidebb utakat igyekezzen összevonni egyetlen utazásban.

Kerülje a magas fordulatszámot!

Váltson sebességet időben, amikor elindul vagy gyorsít. Ügyeljen arra, hogy a motor fordulatszáma ne érje el a pirossal jelzett értéket!

Vegyen vissza a sebességből!

Minél nagyobb sebességgel halad, annál nagyobb a légellenállás, ezért a jármű is többet fogyaszt. 12 km/h sebesség-különbséggel akár 23% fogyasztáscsökkenést is elérhet. Ezért lassítson, ha takarékoskodni szeretne az üzemanyaggal.

Tartson távolságot!

Tartson elegendő távolságot az Ön előtt haladó járművel, hogy egyenletesen tudjon fékezni.

Használja ritkábban a légkondicionálót!

A légkondicionáló a motort terheli meg, és üzemanyag szükséges a működéséhez, ezért használja korlátozottan a forró vagy hideg napokon. Nagy melegben inkább kapcsolja be a ventillátort.

Ellenőriztesse a szűrőket!

A szűrők megvédik a motort a szennyeződésektől. A használt szűrők kicserélése segíthet az üzemanyag-fogyasztás mérséklésében, és segíthet megvédeni a motort.

Kerülje a csúcsforgalmat!

Ha megteheti, hogy csúcsforgalmi időszakon kívül közlekedjen, kevesebb időt tölthet a dugóban, és így kevesebb üzemanyagot fogyaszthat járműve.

Gondoljon előre!

Például ha több lámpán kell áthaladnia, ahelyett, hogy teljes sebességgel hajt, lassítson, hogy zöldre váltson a lámpa, vagy hegymenet előtt kicsit gyorsítson, mielőtt eléri az emelkedő lábát.

Kerülje a kisebb tankolásokat!

A tanksapka kinyitásával üzemanyag párologhat el. Ezért kerülje gyakori kinyitását és ellenőrizze, hogy a tömítés megfelelő-e a tanksapka körül.

Szeretne több szabadalmat tudni az üzemanyag-megtakarításról? Lépjen kapcsolatba velünk!AUTÓIPARI

Morning-habits.hu

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |