< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kósa felesége lefotóztatta magát egy kocsmai társasjátékozáson, mintha azt a tízmilliós támogatást elnyerő egyesülete szervezte volna

| Mobile | RSS

Kósa felesége lefotóztatta magát egy kocsmai társasjátékozáson, mintha azt a tízmilliós támogatást elnyerő egyesülete szervezte volna

2019. március 2. | hozzászólás | Közélet

Az Index olvasójának beszámolója szerint múlt szombaton barátaival a debreceni Ifjúsági Házban található Sheldon’s Bárban ünnepelt, amely arról ismert, hogy kocsmázás közben különböző társasjátékokat lehet kipróbálni az asztaloknál. Egyszer csak megjelent három nő, akik kihelyezték a Debreceni Kőr Dáma Egyesület tábláját (egy roll-upot), az érkező fotós lőtt néhány képet a társasjátékozó fiatalokról, a szervezők odamentek beszélgetni egy-két asztalhoz az ott ülőkkel, kicsit ők is imitálták a társasozást egy fénykép erejéig, majd alig háromnegyed óra múlva elmentek.

Később kiderült, hogy a három nő egyike az egyesület elnöke volt, aki nem más, mint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő felesége, Porkoláb Gyöngyi.

A szemtanú másnap kíváncsiságból rákattintott a Debreceni Kőr Dáma Egyesület honlapjára és meglepetten látta, hogy tudta nélkül a Generációk társasjátéka nevű programon vett részt. Az egyesület Facebook-oldalán közzétett fényképeken ráadásul saját magát és barátait vette észre, habár állítása szerint erről senki nem kérdezte meg őket.

Sima kocsmázás vagy a Debreceni Kőr Dáma Egyesület rendezvénye?

Ráadásul az egyesület honlapján megjelent beszámoló szerint a programot nagy érdeklődés övezte, és „8-10 család játszott különböző társasjátékokat egy moderátor vezetésével”, ám az olvasó ebből nem tapasztalt semmit. Azt írta,

nem volt semmiféle moderátor és ő nem találkozott olyan családdal, amelyik kifejezetten erre a rendezvényre érkezett volna, végig fiatal baráti társaságok társasoztak az asztaloknál. 

A rendezvény a Kapcsolj Ki nevű mobilmentes programsorozat része volt, amit az Egyszülős Központ, vagyis az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány indított februárban. „Internetes biztonság, zaklatás, felelős mobilhasználat” témákhoz kapcsolódóan hirdettek programokat az ország több városában, hogy a felnőttek és a fiatalok közötti digitális szakadékot csökkentsék.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának, összesen 10 millió forintos támogatásából valósult meg.

Az Index telefonon elérte Porkoláb Gyöngyit, aki szerint minden társaságtól megkérdezte a fotósuk, hogy készíthet-e képet róluk és senki nem mondott rá nemet. Hozzátette, a program része volt, hogy közösségi élményajándékokat (családi élményfürdő belépőjegy, mozijegy, könyvcsomag) sorsoltak ki a résztvevők között. Ám Kósáné határozott tagadása ellenére az interjú után gyorsan megváltoztatták az est hivatalos leírását:

„Az est keretein belül fiatalok, családtagok játszottak különböző társasjátékokat és arra próbáltak választ találni, hogy valóban minden információ megtalálható-e az interneten, elengedhetjük-e a hagyományos információforrásokat” – hangzik az új verzió.

fecsego.eu/168óra

Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselőt a múlt héten első fokon befolyással üzérkedés, valamint csaláskísérlet bűntettéért három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Nincs ok arra, hogy a verdiktet a jogállam diadalaként értékeljük.

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |