< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A német rendvédelem felelős a kitoloncolások kudarcáért

| Mobile | RSS

A német rendvédelem felelős a kitoloncolások kudarcáért

A német rendvédelem hiányos és könnyen kijátszható, a hatóságok ezért szinte csak azokat tudják kitoloncolni, akik maguk is haza akarnak térni – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 műsorában.

A német rendvédelembe – mint fogalmazott – olyanok is beépültek, akik idő előtt kiszivárogtatják a menedékkérelmek elutasítását, az érintettek így el tudnak tűnni a hatóságok elől.


Súlyosbítja a helyzetet, hogy az Iszlám Állam Európából származó egykori harcosai jogvédő szervezetek segítségével visszatérnek, fellépni pedig senki nem akar ellenük – tette hozzá. A szakértő az állampolgárság azonnali megvonását sürgette a terrorszervezet tagjaitól akkor is, ha ártatlannak vallják magukat.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a Közel-Keleten az Iszlám Állam még mindig népszerű, több ezer katonájuk újra szabadon mozog, a nyugati nagyhatalmak pedig még mindig nem döntöttek a térség jövőjéről.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |