< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Heinz-Christian Strache: Ausztria nem szeretné, hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok

| Mobile | RSS

Heinz-Christian Strache: Ausztria nem szeretné, hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok

Van összefüggés a migránsok értékrendje és a börtönökben lévő migrációs hátterű rabok többsége között – ezt az osztrák alkancellár jelentette ki az M1-nek adott exkluzív interjújában. Heinz-Christian Strache bírálta azokat a politikusokat, akik bevándorlással akarják megoldani európa demográfiai problémáit, és hitet tett a saját nemzetéhez tartozó családok támogatása mellett.

Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellár szerint a bevándorlás önmagában nem tudja megoldani azt a demográfiai problémát, hogy túl kevés gyermek születik, és egyben a saját nép másikra kicserélését jelentené. Hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem.


A bevándorlás helyett hatékony családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek úgy támogatják az anyákat, a szülőket és a gyermeknevelés folyamatát, hogy egy vagy két gyereknél többet vállalhassanak elszegényedés nélkül – emelte ki. Valójában a nevelés is munka, ezt pedig jobban meg kell becsülni – tette hozzá.

Az osztrák kormánynak támogatni kell az osztrák családokat

Az alkancellár elmondta: jónak tartja, hogy Orbán Viktor olyan családpolitikai modellt javasolt, amelyet kifejezetten a magyar családoknak dolgoztak ki.

Az osztrák családpolitikának jelentős központi eleme a családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény. A nemrég elfogadott családi adókedvezményről – melyet a második Oszták Köztársaság második legnagyobbjának nevezett – szóló döntés értelmében például januártól gyermekenként évi 1500 euróval több maradhat a családoknál. Ez a gyermek 18 éves koráig összesen 27 ezer euróval több, mint korábban – tért rá az osztrák modellre.

A családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény együtt jelentős elemei az osztrák családpolitikának – mondta.

Heinz-Christian Strache egyetért Orbán Viktorral abban, hogy a családok támogatása a jövő záloga (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kifejtette, hogy a továbbiakban a gyermekfelügyelettel is foglalkozni szeretnének, ugyanis a szülőknek biztonságban kell tudni gyermekeiket, amíg dolgoznak, de azt is meg kell becsülniük, ha valaki úgy dönt, hogy otthon marad a szülés után. Ha az óvodai helyeket a kormány gyermekenként támogatja, akkor azok a nők is támogatást érdemelnek, akik otthon maradnak – hangsúlyozta.

Aki nem tartja be a törvényeket, nincs keresnivalója Ausztriában

A bűnözési ráta növekedését komolyan kell venni – húzta alá az osztrák alkancellár. Már tavaly megnőtt a nők elleni szexuális bűncselekmények, a zaklatások és az erőszak, valamint a gyilkosságok száma – fogalmazott.

Tudatta, idén Ausztriában nyolc gyilkosság történt, amelyből hetet migrációs hátterű ember követett el. „Talán az osztrákok váltak erőszakosabbá? Erre az a válaszom, hogy: nem!” – hangsúlyozta.

Mint mondta, az osztrák börtönökben is hasonló tendencia figyelhető meg: az elítéltek több mint fele nem osztrák állampolgár, az osztrák rabok pedig túlnyomó többségben migrációs hátterűek.

Felhívta a figyelmet a migrációs hátterűek értékrendbeli különbségére, amit „nem szabad a szőnyeg alá söpörni”. „Aki nem akarja betartani a törvényeinket és a játékszabályainkat, vagy nem fogadja el a nők egyenjogúságát, annak semmi keresnivalója nálunk” – hangsúlyozta, majd hozzátette: gondoskodni kell róla, hogy a bűncselekményt elkövető menedékkérőket kitoloncolják az országból.

Lehetővé tennék a bűnözővé vált migránsok kitoloncolását

Heinz-Christian Strache elmondta: a baloldali politikusok szemmel láthatóan védik a bűnözővé vált menedékkérőket. Az osztrák jogszabályok azonban nem teszik lehetővé, hogy azokat, akik több, vagy súlyos bűncselekményt követnek el – például betörést, lopást vagy erőszakos cselekményeket – kitoloncolják az országból. Ezt a lakosság sem érti – tette hozzá.

„Nekem és a belügyminiszternek azonban az a feladatunk, hogy megvédjük az országot” – szögezte le, majd nyomatékosította: aki bűncselekményeket követ el, az „nem kívánatos” Ausztriában.

Heinz-Christian Strache olyan Európát képzel el, amelyben az egymással szövetséges államoknak saját jövőjük van (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Ahhoz azonban, hogy kitoloncolhassák a problémás bevándorlókat, osztrák és uniós szinten is törvényi változásra van szükség, amelyek akár az alkotmányt is érintik. Az alkotmánymódosításhoz parlamenti többség kellene, de a baloldal nem támogatja a változtatásokat – fogalmazott.

„Mindez próbatétel is egyben: kiderül, ki az, aki az osztrák lakosság védelmét tartja fontosnak, és ki az, aki a bűnözővé vált menedékkérők érdekeit védi” – mondta.

Most kell eldönteni, hogy milyen legyen Európa jövője

A riporter azon felvetésére, hogy egyre több az olyan iskola, ahol a muszlim gyermekek száma meghaladja a keresztényekét, Strache elmondta: Ausztria keresztény állam, és azoknak, akik oda mennek, kötelességük beilleszkedni és elfogadni az osztrák értékeket. Az osztrák kormány nem akarja, hogy Ausztria iszlamizálódjon, és olyan törvényeket szeretnének hozni, amely megtiltja a politikai iszlámot.

Az alkancellár azonban elismerte: ezen a téren még sok a tennivalójuk.

Arra a kérdésre, hogy Európa milyen jövő előtt áll, az alkancellár azt mondta: erre a kérdésre az aktuális nemzedéknek kell megadni a választ. „Most kell eldönteni, hogy van-e még jövője Európának, vagy nincs; a pusztulás szélén áll, vagy megmenekül? – abban az értelemben, hogy a hagyományos értékeket képviselő, nyugati keresztény világot továbbörökítjük-e a következő nemzedékeknek” – mondta.

Mivel ez most és az elkövetkező évtizedekben fog eldőlni, így fontos, hogy most jó döntés szülessen – tette hozzá.

„Európának még igenis van jövője” – hangsúlyozta, majd kifejtette: nem mindegy, hogy milyen Európát vizionálnak a politikusok. Ausztria nem szeretné, hogy megszűnjenek a nemzetállamok és központosított, szövetségi állammá alakított Európa jöjjön létre – helyette olyan államokat képzel el, ahol az egymással szövetséges államoknak saját jövőjük van, az országok elfogadják és tisztelik egymást, a helyi problémákat pedig helyben oldják meg, nem pedig központilag, Brüsszelben.

Nem muszáj követni azt a hibás irányvonalat, ami a Brexithez vezetett – sokkal inkább tanulni kellene belőle – tette hozzá.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |