< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Mi történt hirtelen? Merkel simán lerázta Orbán Viktort

| Mobile | RSS

Mi történt hirtelen? Merkel simán lerázta Orbán Viktort

Budapest – Nem hajlandó Orbán Viktorral ünnepelni a vasfüggöny-lebontás 30. évfordulóját Angela Merkel!Hirdetés

Az Index bukkant a Politico cikkére, melyben Orbán Viktor és Angela Merkel, illetve Magyarország és Németország kapcsolatát részletezik.

Merkelék sokáig kiálltak Orbán politikája mellett, de a német politikában bekövetkező generációváltással ez megváltozott.

Angela Merkel egyelőre elzárkózik attól, hogy a magyar-osztrák határon, a német egyesítés előszobáját jelentő vasfüggöny-lebontás 30. évfordulóját közösen ünnepeljék. Márpedig Budapest ezt kezdeményezte Berlinnél. Valószínűleg azért rázták le, mert nem akartak Orbánnal mutatkozni az EP-választás előtt.

POLITICO Europe@POLITICOEurope

Hungarian PM Viktor Orbán has created a deep rift with his German conservative allies https://politi.co/2XJTGjo 137:30 – 2019. márc. 4.Twitter Ads-információk és AdatvédelemThe end of Germany’s Orbán affairHungarian PM’s latest provocations have prompted a rethink among conservatives.politico.eu17 ember beszél erről

A portálokon szintén olvasható, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt élére készülő német politikus árulásként élte meg a CEU elzavarását Budapestről, és Jean-Claude Juncker kiplakátolásáról pedig úgy fogalmazott: “ami sok az sok”.

fecsegoe.eu/Blikk.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |