< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Gyurcsány: Orbánnak nem fog megbocsátani a Néppárt

| Mobile | RSS

Gyurcsány: Orbánnak nem fog megbocsátani a Néppárt

Több mint kínos a miniszterelnök bajkeverése Európában, már a saját párt-társainak is – így kommentálta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a hírt, amely szerint az Európai Néppárt elindította a Fidesz kizárását célzó eljárást.

Gyurcsány: Orbánnak nem fog megbocsátani a Néppárt

Gyurcsány szerint nem véletlen, hogy Angela Merkel „nem hajlandó eljönni Magyarországra”, az 1989-es határnyitás 30. évfordulójáról megemlékezni. A DK elnöke úgy fogalmazott: Orbán felborította a néppárti EP-kampányt, és ezen az sem változtat, ha Junckert Timmermansra, a szocialisták csúcsjelöltjére cserélik a kormányzati plakátokon.

Gyurcsány szerint Orbán pontosan tudja, hogy a néppártiak nem bocsátják meg, hogy Timmermanst teszik a plakátra. A DK elnöke szerint nem csak Juncker mellett áll ki a néppárt, hanem az európai szolidaritás mellett.

A volt miniszterelnök „kocsmai beszédnek” minősíttette, hogy Orbán saját néppárti kollégáit idiótázta le. Gyurcsány Ferenc úgy látja: Orbánnak a háború kell, mert így eljátszhatja a hadvezér szerepét. Gyurcsány hamis prófétának nevezte Orbánt, akinek politikájáért az ország hatalmas árat fizet.

Ahogy arról beszámoltunk, Gyurcsány néhány napja levelet írt Angela Merkel német kancellárnak. Erről az Egyenes beszédben Gyurcsány elmondta: azért írt Merkelnek, mert azt szeretné, hogy a néppárti elit megértse: ez nem politika, ez történelem. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: párját ritkítja, hogy egy mérsékelt párt (a DK) kritikát fogalmazzon meg a német kancellárral szemben. Sokáig ő is tartózkodott ettől.

Szerinte mindegy, hogy az uniópártok miért segítik Orbánt, az autógyárak miatt vagy másért, de most nem lehet hallgatni. Gyurcsány Ferenc szerint Merkelnek, aki sokat harcolt az elveiért, most sem szabad hallgatnia.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |