< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Elfogyott a levegő: a néppárti vezető kijelentette ezek a napok az utolsó esély a Fidesz számára

| Mobile | RSS

Elfogyott a levegő: a néppárti vezető kijelentette ezek a napok az utolsó esély a Fidesz számára

Erőteljesen elfogyni látszik a Fidesz körül a levegő az Európai Néppártban, tegnap írtunk róla hogy Orbánék egy három pontos ultimátum csomagot kaptak, ha az nem teljesül, borítékolható, hogy kiteszik őket a legnagyobb európai jobboldali közösségből.

Ma az ATV.hu arról számolt be, hogy Manfred Weber, a néppárt  európai parlamenti frakcióvezetője a PAP lengyel hírügynökségnek a következőket mondta: a Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget, pedig a következő napok az utolsó esélyt jelentik számára, hogy megmutassa, kész az Európai Néppárt része lenni, amelyre a kompromisszumok keresése a jellemző

Manfred Weber abból az alkalomból nyilatkozott, hogy a Néppárt vezetése csütörtökön és pénteken Varsóban tartja egyik kihelyezett ülését, az EP-választásokat megelőző kampány keretében.

Weber a Néppárt számára megterhelőnek nevezte a Fidesz által “az utóbbi időben tett lépéseket”, többek között abszurdnak minősítve a CEU helyzetét. Jelezte: március 20-áig a frakció törekedni fog a problémák megoldására.

“Minden Budapest, illetve a Fidesz magatartásán múlik” – húzta alá. “Nekik kell jelezniük, hogy maradni szándékoznak a Néppártban” – fűzte hozzá.

Felidézte: a Néppárt alapítói “mindig az együttműködés és a kompromisszum mellett álltak ki”. Ehhez viszont kétoldalú készség szükséges – jegyezte meg. “Meg kell mondanom, hogy most sem a Fidesz, sem Orbán Viktor részéről nem látok kompromisszumkészséget” – fogalmazott Weber.

Szerinte a következő napok utolsó esélyt jelentenek a Fidesznek, hogy “megmutassa arra való hajlandóságát, hogy azon család része legyen, amelyben kompromisszumokat kötnek”. “Március 20-áig az összes megoldás az asztalon van” – tette hozzá.

fecsego.eu/Hírhugó

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |