< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Költségspórolásra hivatkozva kért kenőpénzt – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Költségspórolásra hivatkozva kért kenőpénzt – vádat emelt a főügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Költségspórolásra hivatkozva kért kenőpénzt – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a honvédségnél közalkalmazottként dolgozó férfival szemben, aki egy beruházás kapcsán 10 millió forintot kért a kivitelezőktől.

A vádirat szerint a vádlott a honvédség ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó hivatalánál dolgozott közalkalmazottként, feladata szerint műszaki előadói beosztásban. Munkaköréből eredően önállóan volt jogosult a részére kijelölt beruházások műszaki ellenőri feladatainak ellátására és így a teljesítések átvételére és igazolására is. A minisztérium 2017. évben közbeszerzést írt ki egy hódmezővásárhelyi honvédségi ingatlanegyüttes tetőszerkezetének felújítására. A tényleges munkát végző alvállalkozókat a vádlott, mint a beruházás műszaki ellenőre 2018. év márciusában megkereste egy helyszínbejárás alkalmával és közölte két vállalkozás képviselője részére is, hogy a munkát ne a közbeszerzésben előírt műszaki tartalommal végezzék el. A vádlott ajánlata szerint ezzel a vállalkozók mintegy 10-10 millió forintot tudnak megspórolni, ő azonban 5-5 millió forintért cserében szerződésszerűnek igazolja le a teljesítéseket.

Az érintett vállalkozások képviselői a vádlott ajánlatát nem fogadták el, így nem került sor pénzátadásra.

A főügyészség a vádlottat önálló intézkedésre jogosult személy által folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. március 6.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |