< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Új autók 2,2 milliárdért a gyermekvédelemnél

| Mobile | RSS

Új autók 2,2 milliárdért a gyermekvédelemnél

2019. március 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Összesen 248 darabos flottát vásárol a gyermekvédelmi főigazgatóság, ezzel cserélik régi járműparkjukat. Hogy a meglévő autók milyen korúak, arra lapunknak sem adtak választ.hirdetés

Az autóflottája felújításával indokolja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF), hogy uniós pénzből 2,2 milliárd forintot költ autóvásárlásra – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A tavaly áprilisban kiírt nagyértékű tender nyertese a Porsche Hungária Kft.
A Tenders Electronic Daily (TED) hirdetménye szerint az időközben többször módosított tartalmú közbeszerzést még tavaly áprilisban írták ki. A végső változatban az SZGYF összesen 248 darab, három különböző kategóriába tartozó, legfeljebb kilenc személy szállítására alkalmas autót venne a 2,2 milliárdos keretösszeg terhére. A közbeszerzésre a Porsche mellett mindössze egyetlen autókereskedő jelentkezett.
A Porsche Hungária egyébként igen sűrűn sikeres a közbeszerzéseken: tavalyelőtt például 26 milliárdos beszerzést nyert (a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek számára biztosított autókat), de szállítottak járműveket a kormánytagoknak, valamint a Polt Péter vezette ügyészségnek is. A mostani, SZGYF-es gépkocsi vásárlást az Európai Unió finanszírozza, a „Területi gyermekvédelmi szakszolgáltatási feladatok infrastrukturális feltételeinek javítása” pályázati alapból. Azt nem tudni, hogy a jelenlegi járműpark mennyire elöregedett, valamint hogy mi indokolja a nagyértékű beszerzést, az erre vonatkozó kérdéseinkre ugyanis az SZGYF-et felügyelő szaktárcától csütörtök estig nem kaptunk választ.

fecsego.eu/népszava online

Leave a Reply 173 megnézve, 1 alkalommal mai nap |