< Böngészés > Főoldal / Blog2, Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Riport / Blog article: A baksi ingyenes ételosztás, illetve felháborodott lakosok, talán az utolsó vacsora…

| Mobile | RSS

A baksi ingyenes ételosztás, illetve felháborodott lakosok, talán az utolsó vacsora…

Bakson közel egy éve a rászorulóknak, elesetteknek, hajléktalanoknak, közmunkásoknak, munkanélkülieknek, családoknak ingyenes ételosztás lehetőségét teremtette meg a Hódmezővásárhelyi Kft. Az ételosztás színhelyét a helyi Csillagházat, a Baksi önkormányzat ingyen adta.

Felkereste szerkesztőségünket Szabó József Lajos, helyi lakos, hogy gondok vannak az ételosztás körül. Nem Ő az egyetlen, aki panasszal élt.

A 97 éves édesanyjával lakik. Szükségük van a meleg ételre. – hisz a mama súlyos beteg, ő meg látás csökkent rokkantnyugdíjas. Napi két adag ebédet kapott idáig. Később egy nagy fordulat vette kezdetét, ám nem csak az ő családjukról van szó!

Szerkesztő Úr!

Fel kellett iratkozni egy listára, aláírni: – az ebédre igényt tartok, pontos cím..stb.

Kitöltöttem a családi igénylést, – a listást-amit aláírtunk! – s ott a helyszínen le is adtam. Ettől független az igénylésünket naponta le kellett adni! Nem értem, miért nem szerepelek a beteg édesanyámmal a listán! Ezzel az indokkal, kifogással hárították el az ingyen ebédünket! Nagyon megsértettek bennünket.

Szabó József Lajos baksi lakos

Az ételosztás sem egyenjogú a családok, a betegek, a közmunkások, hajléktalanok…stb. között. Meglepő alaphelyzet alakult ki, mivel rejtőznek olyan famíliák, akik egy adaggal többet kapnak. Akkor ez pofára megy?

Az ebéd egy tányér levesből vagy főzelékből áll. A húsadag sem mindvégig azonos, hisz tuti személyek több húst, míg másoknál egy két hús cafat úszik az ételhordóban.

(A nyers húsadag a kiosztásnál meghatározott 10-12 dkg- ól áll  hisz ennek lehetőségét pályázati úton nyerte a Hódmezővásárhelyi Kft szerkesztő)

Az ebédosztás 11 órától- 15 között van.

Számos ember nem érti, mi végett kivételeznek a közmunkásokkal, bizonyos dinasztiákkal, mi végett adnak két adagot egy polgárnak, aki egyedül él… s még sorolhatnám.

Vannak olyanok emberek, családok is, akik szégyellik s ezért másokkal hozatják az ebédet. Ez a maguk utcájukban is vannak ilyen ételhordó személyek! Ezeket a problémákat miért nem revideálják az ételkiadók!

Sajnos már harmadszorra történik  meg, hogy, hogy a 97 ÉVES édesanyámnak NEM JUTOTT EBÉD!-KÖNYVBE LÁBADT A SZEME..

Az ételhordókat reggelenként le lehetett adni. Sajnos, azért nem mentem tovább az ingyen ebédért, hisz lealáztak, megsértettek s közölték velem, nekem nem jár! Észrevettem, azt is, az ott dolgozók munkaruhája is hiányos.

Véleményem szerint ők nem tehetnek különbséget család és családok között. Nekik mért válnak szükségessé ezek a megkülönböztetések.

2019-03-09

-oil-

Leave a Reply 910 megnézve, 2 alkalommal mai nap |