< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Ezt sejtettük: Orbán Viktor kijelentette, hogy ő nem európai politikus

| Mobile | RSS

Ezt sejtettük: Orbán Viktor kijelentette, hogy ő nem európai politikus

Többek közt az RTL Klub, az Azonnali, a HVG, az ATV újságíróit fogadta pénteken a miniszterelnök a Karmelita kolostorban. A váratlan háttérbeszélgetés beszámolói szerint szóba került a Fidesz Európai Néppártból történő kizárása.

HírHugo

A portálok beszámolóiból kiderül, hogy  Juncker-Soros kampány miatt kirobbant botrányt nem látta Orbán előre, azt gondolta, hogy nem lesz mindenki boldog, “de ebből casus bellit csinálni túlzás,” tette hozzá. Elmondása szerint most mérlegelik a Fideszben, hogy hol a pártnak a helye, “többen is tárt karokkal várnak minket.” És „mindig lehet alakítani valami újat”.

A miniszterelnök a háttérbeszélgetésen a következő napok taktikai tárgyalásairól is beszélt, amelyek befolyásolják majd a döntést. Orbán Viktor nem számol azzal, hogy veszteség érné akkor, ha kilépne a Néppártból, mert szerinte az európai politika átalakulóban van. Úgy véli, Brüsszelben „buborékban élnek”, nem érzékelik a valóságot, azt, hogy a migráció kérdése a legfontosabb.

“Engem Magyarországon kívül más nem érdekel, nem európai politikus vagyok”, jelentette ki. Szerinte a kormányzati politika a terepe, ahol „fantasztikusak a kihívások.” Beszélt arról is, hogy nem személyesen tervez 2030-ig, hanem az ország ügyeit tervezi ilyen távlatra.

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, tegnap Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette, hogy nagyon veszélyes játékot játszik a Fidesz, hiszen ha kiteszik az Európai Néppártból, ha nem, akár az európai uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a politikája miatt.

fecsego.eu/HírHugo

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |