< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Tiborczhoz került a Szabadság téri Adria-palota

| Mobile | RSS

Tiborczhoz került a Szabadság téri Adria-palota

szerző: hvg.hu

Az épület jelentős részét felvásárolták és most fel is újítják.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégéhez került a Szabadság téri Adria-palota – írja a BDPST Group közleménye alapján a 444.hu.

A HVG egy éve még arról írt, hogy az Adria-palota egy dubaji befektető kezében van, Tiborcz cége most viszont azt közölte, hogy az épület jelentős részét megvásárolták, és “egy komplex felújítás révén új életre keltik” a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló, neobarokk stílusjegyeket viselő Adria-palotát.

“Az 1900 és 1902 között az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlannak az elmúlt száz évben hányatott sorsa volt, ami miatt jelenleg jelentősen leromlott állapotban van” – tették hozzá.

Az épületben a tervek szerint a felújítás után üzletek, irodák és lakások lesznek majd.

Nem ez az első ikonikus belvárosi épület, amelyet megszerez a BDPST-csoport: korábbi hírek szerint többek között egy Andrássy úti villából butikhotelt alakítanak ki, a volt MAHART-székházból is hotelt csinálnak, a Tropicana kaszinó új belvárosi épülete is az övék, de a turai kastélyt is ez a cég alakítja rendezvényközponttá és egy visegrádi szállodafejlesztés is köthető hozzá.

forrás:hvg

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |