< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y/Letartóztatásban a kábítószert csempésző koszovói házaspár

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y/Letartóztatásban a kábítószert csempésző koszovói házaspár

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Letartóztatásban a kábítószert csempésző koszovói házaspár

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a koszovói házaspárt, akik a múlt hét vasárnapján próbáltak meg közel 15 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a koszovói nemzetiségű férfi és nő 2019. március 10. napján este 6 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a férj tulajdonát képező és az általa vezetett osztrák forgalmi rendszámú személygépkocsival. A gépjárműben tartózkodott utasként a férfi felesége is. Az útlevélellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor, melynek során a gépjármű pótkerék tárolójában 9 csomagban, mintegy 15 kg kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket találtak meg és foglaltak le. A gyorsteszt, valamint az előzetes vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a becsempészni szándékozott anyag kábítószernek minősül, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a főügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség irányítása mellett.

Szeged, 2019. március 14.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |