< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Az Európai Bizottsághoz fordult az MSZP az orosz Nemzetközi Beruházási Bank ügyében//La Commission européenne a adressé le MSZP à la Banque internationale d’investissement russe

| Mobile | RSS

Az Európai Bizottsághoz fordult az MSZP az orosz Nemzetközi Beruházási Bank ügyében//La Commission européenne a adressé le MSZP à la Banque internationale d’investissement russe

Ujhelyi István szerint “tágra nyitották a kapukat az orosz hírszerzés fedőszervének tekintett” bank előtt.

Az Európai Bizottsághoz fordult az MSZP az orosz Nemzetközi Beruházási Bank ügyében

Az orosz Nemzetközi Beruházási Bank egyedi mentessége és kérdéses háttere miatt sürgősséggel az Európai Bizottsághoz fordult az MSZP a biztonsági kockázatok kivizsgálása érdekében, szerepel Ujhelyi István mai közleményében.

A párt EP-képviselője szerint “lopakodó hazaárulás zajlik éppen.”

“Miközben a fideszes propaganda nettó hazugságokat terjeszt és holmi „brüsszeli világösszeesküvéssel” fenyeget, a kormánypártiak szép csendben lopakodó hazaárulást követnek el. És nemcsak Magyarország, de az egész Európai Unió biztonságát veszélyeztetik azzal, hogy

tágra nyitották a kapukat az orosz hírszerzés fedőszervének tekintett Nemzetközi Beruházási Bank előtt.”

– írja Ujhelyi, aki emlékeztetett:

“Néhány napja fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely támogatja, hogy a szervezet központja Moszkva helyett a jövőben Budapest legyen.

A kizárólag kormánypárti képviselők által megszavazott törvény felháborító kedvezményeket és különleges elbánást biztosít az orosz államigazgatás hivatalos részét képező intézménynek.

Csak néhány példa: a bank elnöke és személyzete mentességet kap minden bírósági és közigazgatási eljárás alól. Diplomáciai mentesség mellett tulajdonképpen létszámkorlátozás nélkül utaztathatnak be “munkatársakat” és “vendégeket” Magyarországra – és így az Unió – területére anélkül, hogy abba a magyar államnak bármilyen beleszólása lenne. A fideszesek által elfogadott jogszabály előírja, hogy az orosz bankot és annak pénzügyi műveleteit semmilyen hatóság vagy felügyelet nem ellenőrizheti. Az oroszok nem kötelesek betartani a számviteli szabályokat, és nem kell megfelelniük az engedélyeztetési vagy regisztrációs kötelezettségeknek sem. A bank által használt járműveket megállítani, átkutatni, lefoglalni nem lehet, de az orosz szervezet budapesti irodájába sem mehet be senki, akit az oroszok nem akarnak beengedni. Diplomáciai mentességgel azt és úgy csinálnak majd az épületükben, amit akarnak: a magyar hatóságoknak nem lesz semmilyen jogkörük arra, hogy intézkedjenek az irodaépületben.”

Az MSZP politikusa szerint Orbán Viktor és a Fidesz visszaélt a hatalmával, amikor “hídfőállást biztosított Budapesten egy minimum kétes hátterű orosz intézménynek.”

Ujhelyi ezért sürgősségi írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz a biztonsági kockázat érdemi kivizsgálása érdekében. 

fecsego.eu/atv.hu

La Commission européenne a adressé le MSZP à la Banque internationale d’investissement russe

Selon István Ujhelyi, “les portes ont été largement ouvertes devant la banque qui a examiné les renseignements russes”.
La Commission européenne a adressé le MSZP à la Banque internationale d’investissement russe

En raison de l’exemption unique et des antécédents douteux de la Banque de l’investissement international russe, le MSZP s’est tourné d’urgence vers la Commission européenne afin d’examiner les risques pour la sécurité, a déclaré István Ujhelyi.

Selon l’eurodéputé du parti, “il y a une trahison furtive”.

«Tandis que la propagande du Fidesz répand des mensonges nets et menace de« faire condamner le monde entier à Bruxelles », les partis du gouvernement volent en silence une trahison furtive. Et non seulement la Hongrie, mais la sécurité de l’Union européenne dans son ensemble sont menacées par le fait que

ils ont ouvert les portes de la Banque internationale d'investissement, considérée comme le centre du renseignement russe. "
  • écrit Ujhelyi, qui a rappelé:

«Il y a quelques jours à peine, le Parlement a adopté une loi qui soutient l’avenir du siège de l’organisation à Moscou plutôt qu’à Moscou.

La loi votée par des députés uniquement du gouvernement prévoit des avantages scandaleux et un traitement spécial pour l'institution qui fait officiellement partie de l'administration russe.

Quelques exemples: le président de la banque et son personnel sont exemptés de toutes les procédures judiciaires et administratives. Outre l’immunité diplomatique, il est en fait possible de faire venir du “personnel” et des “invités” en Hongrie – et donc dans l’Union – sans limitation de personnel, sans que l’État hongrois ait son mot à dire. La législation adoptée par Fideszek exige que la banque russe et ses opérations financières ne puissent être contrôlées par aucune autorité. Les Russes ne sont pas tenus de respecter les règles comptables et ne sont pas tenus de respecter les obligations en matière d’octroi de licences ou d’enregistrement. Les véhicules utilisés par la banque ne peuvent pas être arrêtés, fouillés, saisis, mais personne ne peut pénétrer dans les bureaux russes de l’organisation russe, ce que les Russes ne veulent pas autoriser. Avec l’immunité diplomatique, ils feront ce qu’ils veulent dans leur immeuble: les autorités hongroises n’auront aucun pouvoir pour agir dans l’immeuble de bureaux. “

Selon le responsable politique du MSZP, Viktor Orbán et Fidesz ont abusé de son pouvoir lorsqu’il a “fourni une tête de pont à une institution russe au profil douteux”.

Ujhelyi a donc adressé une question écrite urgente à la Commission européenne afin d’enquêter sur l’importance du risque pour la sécurité.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |