< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y //Őrizetben az albérleti díjat erőszakkal behajtani akaró makói nő

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y //Őrizetben az albérleti díjat erőszakkal behajtani akaró makói nő

    CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Őrizetben az albérleti díjat erőszakkal behajtani akaró makói nő

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a makói nőnek a letartóztatását, aki erőszakkal próbálta meg behajtani bérleti díj követelését.

A gyanú szerint a gyanúsítottól a sértett 2018. év végén bérbe vette makói házát havi 50.000.-Ft-os bérleti díj ellenében. A házból azonban négy nap tartózkodást követően kiköltözött, bérleti díjat nem fizetett, amelyet a gyanúsított többször próbált meg elkérni tőle. Ennek során 2019. március 17. napján a délelőtti órákban Makón a bérlet tárgyát képező ingatlan előtt elsétáló sértettet a gyanúsított arcon ütötte, kiabált vele, majd közölte, hogy azonnal fizessen neki 10.000.-Ft-ot vagy kérjen kölcsön, különben elvágja a torkát. Ennek oly módon is nyomatékot adott, hogy ujjával a nyakán mutatta mindezt a sértett felé. Miután fenyegetésének eredménye nem lett, még aznap délután felkereste a sértettet és az ingatlan falát verve kiabálta, hogy mindannyian meghalnak, akik a házban vannak és fizessenek, vagy meghalnak. Ezt követően megpróbálta a sértettet a gyanúsított megütni, azonban őt megakadályozták ebben.

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint a testi sértés vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az indítvány tárgyában a járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog döntést hozni.

Szeged, 2019. március 20.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |