< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Brüsszelben megalkudott, de Budapesten már újra keménykedni kezdett Orbán az uniós vezetőkkel

| Mobile | RSS

Brüsszelben megalkudott, de Budapesten már újra keménykedni kezdett Orbán az uniós vezetőkkel

168 óra

2019. március 24.

20

SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI

Bár az előzetes fenyegetőzés ellenére a Fidesz mégsem lépett ki az Európai Néppártból (EPP) a magyar kormánypárt szerdai felfüggesztésének bejelentése után, és Orbán Viktor miniszterelnök utána a sajtótájékoztatón is ódzkodott attól, hogy a brüsszeli vezetőket szidja, úgy tűnik, Budapesten, az állami Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában ismét megtalálta magában az utcai harcost.

– Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó. Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett (…)  aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát – mondta fel a leckét Orbán Viktor, és az előző évekhez hasonlóan az Unió nyakába varrt olyan dolgokat, amelyeket a közösség nem is követelt, így a rezsicsökkentés visszavonását vagy a devizahitelek rendezésének felfüggesztését.

Orbán kijelentette, hogy semmilyen pártfegyelem miatt nem adja fel a keresztény Európa megvédését és a migráció elleni harcot.

A miniszterelnök szerint a fontos dolgok soha nem a pártmegbeszéléseken, hanem a 28 miniszterelnök találkozóján zajlanak a kormányfői tanácsban, ott vannak a nehézsúlyú fiúk, az az igazi menet, ezért Magyarország érdekérvényesítő képessége semmit sem kopott.

– Rázhatják az öklüket, tapsolhatnak ütemesen, de a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt mi történjen, a kevésbé fontos kérdésekben lehet kompromisszumot kötni, de most böjt van és a böjti időszak arra való, hogy a fontos dolgoknak adjunk elsőbbséget és a lényeg a migráció – keményített be még jobban Orbán.

A kormányfő odapirított az Európai Bizottság alelnökének, az őt rendszeresen bíráló Frans Timmermansnak is, aki Orbán szerint e„lveszítette az emberek bizalmát, akkorát bukott, mint egy ólajtó”. A kormányfő szerint jellemző Brüsszelre, aki hazájában „már nincsen a pikszisben, azt elküldik Kelet-Közép-Európába okoskodni”.

fecsego.eu/168 óra

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál lógó
Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |