< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: „Neonácikat látnak vendégül fideszes körök?” – Orbánt kérdezték

| Mobile | RSS

„Neonácikat látnak vendégül fideszes körök?” – Orbánt kérdezték

Tordai Bence válasz helyett fejmosást kapott.

Noha a Párbeszéd politikusa is tudhatja, hogy Orbán Viktor üzleti ügyekkel nem foglalkozik kormányfőként, kíváncsi lehetett rá, igaz-e rá ez pártelnökként is.

Azt kérdezte tőle, neonácikat látnak-e vendégül fideszes körök?

Tordai Bence felidézte, hogy a Mérce szerint idén a Budai Várból kitiltott neonácik egy része a Petőfi téri rakparton horgonyzó rendezvényhajón emlékezett a „Becsület napjára”.

A lap tudósítói fel is jutottak

a Zsófia rendezvényhajó fedélzetére, ahol a Vér és Becsület nevű csoport ifjúsági szervezetének rendezvényén találták magukat.

Cseh nemzetiszocialisták, német és francia újnácik között, akik arról beszéltek, hogy a „fehér fajnak” fel kell vennie a harcot a „balosok, a nemzetközi zsidóság és a szabadkőművesség által szervezett erőltetett bevándorlás” ellen.

Hogy jön ide a Fidesz?

Tordai Bence szerint úgy, hogy a Zsófia Főhercegné Rendezvényhajót„a Fidesz pártalapítványával szerződő cég tulajdonos-ügyvezetője” birtokolja és irányítja.

Pártelnök úr!

A Fidesz szélsőjobbra tolódása, a nemzetközi széljobbos pártokkal való kapcsolatkeresés idején már az is elfogadható, hogy a fideszes cégháló tagjai neonáci rendezvényeket látnak vendégül?

Orbán Viktor pártelnökként sem foglalkozik üzleti ügyekkel. Rogán Antal miniszter sem.

Ő az államtitkárára bízta a választ. Dömötör Csaba pedig arra jutott, hogy a Tordai Bence által feltett kérdés

nem érint kormányzati feladat- és hatáskört.

Dömötör ugyanakkor fejedelmi többesre váltott, amikor kioktatta az ellenzéki politikust, így nem tudható, pontosan kik is gondolják azt, hogy a neonácik megvendégelése párhuzamba állítható az együttműködéssel a Jobbikkal.

Egyúttal azt javasoljuk, hogy ha ennyire szívén viseli a szélsőségek elleni küzdelmet, akkor mindenekelőtt vizsgálja meg jobban az új szövetségesük ezzel kapcsolatos nézeteit.

Önök ugyanis egy olyan párttal borultak össze, amelyiknek jelenlegi elnökhelyettese a zsidó képviselőket listázta volna, egyik korábbi országgyűlési képviselője, jelenleg regionális igazgatója pedig a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti cipőkbe köpött és „kamukausztnak” nevezte a népirtást.

Budapest, 2016. február 13.
Résztvevõk a Becsület napja elnevezésû rendezvényen, ahol azokra a katonákra és civilekre emlékeztek szélsõjobboldali szervezetek 2016. február 13-án a Kapisztrán téren, akik Budapest 1945-ös ostroma során február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt várból.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kitiltották a Várból a „becsület napját”A szélsőségesek megemlékezése a BRFK szerint alkalmas lehet félelemkeltésre.

Fotó: Bielik István / 24.hu

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |