< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kacsoh Dániel:Karácsonytalanságok

| Mobile | RSS

Kacsoh Dániel:Karácsonytalanságok

2019. március 30. | hozzászólás | Közélet

Álláspont. Karácsony Gergely az ember, aki ott sem volt

szerző:Kacsoh Dániel

Komoly gondok vannak ugyebár a zuglói parkolási rendszerrel, illetve ne szépítsük, botrány van, a kerület kacifántos múltú vezetője szerint mégis nagyjából ő az egyetlen szereplő, akinek nincs az egészre ráhatása. Hiába polgármester, illetve a kifogásolt szabályozás előterjesztője, kvázi köze sincs hozzá, ő nem ezt és nem így akarta.

A helyzet úgy áll, hogy jelenleg több száz milliós veszteséget termel a köznek a pár éve kialakított szisztéma, túl sokba kerül az üzemeltetés és az eszközbeszerzés. A jelek szerint a pazarlás esete forog fenn, sőt akár még korrupciót is sejthetünk. Hiszen eközben több más fővárosi kerületben nyereséges a 2010 után az önkormányzatok közvetlen feladataként meghatározott parkoltatás. Vagyis lehet ezt jól is csinálni.

Erre mit mond a polgármester? Nem mást, mint hogy ő ezt az egészet mindig is gyanúsnak tartotta, meg sem szavazta, sőt szerinte itt az MSZP és a Fidesz közötti gyanús paktum lehet a háttérben. „Mások rossz döntéseiért miért kéne nekem vállalni a felelősséget?” – vetette oda a felelősségét firtató újságírónak, ám a pártok mellett jogszabályokra és egyebekre mutogató politikus magyarázkodása még a balliberális nyilvánosságban is felemásan csengett.

Hogy a kormánypártot mószerolja a baloldal többszörösen megbukott üdvöskéje, nem meglepő, az már sokkal inkább, hogy a főpolgármesteri székbe készülő Karácsony a politikai szövetségesének is nekimegy, többszörösen elhárítva magától bárminemű felelősséget. Vagyis a korábban az LMP-t is eláruló hőspolgármester ismét példát mutat liberális bajtársiasságból, ráadásul úgy, hogy a szocialisták kvázi a hátukon viszik pártját, a Párbeszédet az elmúlt években. Tudjuk, a hála nem politikai kategória, ám azért ez durva.

Az egyre szánalmasabb, önmaga árnyékaként vergődő utódpárt vezetője, Tóth Bertalan azonban ahelyett, hogy kikérné magának a saját portájára piszkító mosolybajnok összeesküvés-elméletét, bátran annyit mond: majd megbeszélik az ügyet egymás között. Nincs itt semmi látnivaló. Sőt, továbbra is támogatják a vádaskodót, lesz, ami lesz. A mindig fess, ám csak ritkán felkészült Horváth Csaba eközben más utat választott: a veszteséges parkolási rendszerre egész egyszerűen rámondta, hogy nyereséges. Ennyi. Aztán valamiféle perverz megfelelési kényszertől vezérelve az ATV-ben azt is kiejtette a száján, hogy a komédiába fulladó előválasztáson őt csúnyán elverő Karácsony részéről nem tekinti támadásnak a rejtélyes háttéralku emlegetését. Vagyis a vádat, miszerint Horváth pártja korrupt, együtt dolgozik a Fidesszel. Ez aztán az önérzet!

Nem csoda, hogy a mutyitémát cáfoló Tarlós István főpolgármester szerint Zugló polgármestere még a jelenlegi posztjára sem alkalmas, hiszen mást sem csinál, mint panaszkodik, duzzog és könnyezik. Miközben éppen a barátait és ellenfeleit egyaránt csalással vádoló politikus előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további háromszáz­millió forint veszteséget terveznek a parkoltatás területén, korábban pedig nem vétózott vagy nem szavazott nemmel az új rendszerre, illetve – uram bocsá’ – nem mondott le.

Az pedig különösen is pikáns, hogy Karácsony hirtelen a parkoltatás fővárosi kézbe vételét, egységesítését követeli, miközben Tarlós évek óta ugyanezt teszi, és ma már azt is tudjuk, hogy alighanem sikerrel. Persze nem más ez, mint terelés. Terelés az egyre nagyobb botrányról, amelyben, úgy néz ki, bőven van sara a hisztibajnoknak. Akárhol, akármilyen székben ül éppen.

forrás:magyar hirlap

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |