< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról tárgyalt Orbán////Le pape Ferenc a parlé de la visite de Csíksomlyó à Orbán

| Mobile | RSS

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról tárgyalt Orbán////Le pape Ferenc a parlé de la visite de Csíksomlyó à Orbán

FT

szerző:FT

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról, valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

2019-03-31T100325Z 186634407 RC19B56D6370 RTRMADP 3 POPE-MOROCCO

Fotó: Youssef Boudlal

Orbán és Jakubinyi  a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait, amelyekhez Havasi szerint a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni. Ilyen beruházás például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.

A tervek szerint Ferenc pápa júniusban szentmisét tart majd Csíksomlyón. Az eseményre március 31-ig lehetett  regisztrálni , a területet el fogják keríteni a hatóságok. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a Gyulafehérvári Érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd – hangzott el a megbeszélésen.

A román sajtóban február elején arról írtak, hogy Orbán fogja Ferenc pápát fogadni Csíksomlyón. Havasi Bertalan akkor az Index kérdésére sajtókacsának minősítette az információt. 

“Sajtókacsa”, hogy Orbán fogadja a pápát Csíksomlyón

A miniszterelnök sajtófőnöke tette helyre a román lapban megjelent hírt.

Politikai okokból szítják a félelmet

Ferenc pápa egy kedden megjelent írásában határozott reagálást kért az idegenellenességre. 

Egyes országokban, ahová menekültek érkeztek, a migráció jelensége riadalmat és félelmet váltott ki, és ezeket politikai okokból gyakran még szítják is és kihasználják. Ennek következménye az idegengyűlölő magatartás, amelyre az embereknek határozottan kell reagálniuk

– áll a Christus vivit (Krisztus él) címet viselő dokumentumban, mely a tavaly októberi, fiatalokról szóló püspöki szinódus eredményeként íródott.

A dokumentumban Ferenc pápa foglalkozott a papok által elkövetett gyermekmolesztálási ügyekkel is. Köszönetet mondott azoknak, akik jelentették az őket ért visszaéléseket. Hozzátette, hogy a püspöki szinódus fontos megelőző intézkedések foganatosításáról döntött. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem a gyermekeket zaklató papok vannak többségben az egyházban, a többség olyan papokból áll, akik eleget tesznek hivatásukból eredő kötelezettségeinek

fecsego.eu/index.hu

Le pape Ferenc a parlé de la visite de Csíksomlyó à Orbán
2 avril 2019 | commentaires | Salle de presse de l’UE, Nouvelles bavardes
FT
Auteur: FT

Le Premier ministre Viktor Orbán, le Premier ministre György Jakubinyi, ont également évoqué la visite du pape François de Csíksomlyó et les investissements importants pour la survie des Hongrois à Győr.

2019-03-31T100325Z 186634407 RC19B56D6370 RTRMADP 3 POPE-MAROC
Photo de Youssef Boudlal

Lors de la réunion, Orbán et Jakubinyi ont passé en revue les investissements en cours et prévus de l’archevêque catholique romain de Gyulafehérvár, qui, selon Havasi, continuerait à apporter sa contribution selon le gouvernement hongrois. Ces investissements comprennent la rénovation de l’église Saint-Michel de Cluj-Napoca.

Selon les plans, le pape François célébrera la messe à Ciuc en juin. L’événement pourrait être enregistré jusqu’au 31 mars, la zone sera collectée par les autorités. Afin de mener avec succès un événement d’une grande importance pour les Hongrois, l’archevêque de Gyulafehérvár et le gouvernement hongrois vont collaborer étroitement – a déclaré lors de la réunion.

Au début du mois de février, la presse roumaine leur a dit qu’Orban recevrait le pape franciscain à Ciuca. Bertalan Havasi a ensuite classé l’information comme un bloc-notes pour la question indexée.

“Press Duck” pour recevoir le pape d’Orbán à Ciuca
Le chef de la presse du Premier ministre a rétabli les informations publiées dans le journal roumain.

Pour des raisons politiques, les craintes craignent
Le pape François a demandé une réponse décisive à l’aliénisme dans un article publié mardi.

Dans certains pays d’accueil de réfugiés, le phénomène migratoire a suscité l’inquiétude et la peur; il est souvent exploité et exploité pour des raisons politiques. La conséquence en est le comportement xénophobe auquel les gens doivent réagir avec détermination

  • figure dans le document Christus vivit (Christ vivant), rédigé à la suite du synode de la jeunesse de l’évêque d’octobre dernier.

Dans ce document, le pape François a également traité des cas de maltraitance d’enfants commis par des prêtres. Il a remercié ceux qui ont signalé des abus. Il a ajouté que le synode de l’évêque avait décidé de prendre d’importantes mesures préventives. Il a également souligné qu’il n’y avait pas de prêtres dans l’Église qui harcelaient les enfants, la majorité était composée de prêtres qui remplissaient leurs obligations du fait de leur profession.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |