< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Programajánló Több mint kétezer fiatal vehet részt idén honvédelmi táborokban

| Mobile | RSS

Programajánló Több mint kétezer fiatal vehet részt idén honvédelmi táborokban

2019. április 3. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

A június közepétől tematikusan megszervezett, többségében ötnapos táborokban például lovas, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, valamint a légierő munkájával és a hagyományőrzéssel ismerkedhetnek meg a fiatalok.2019.04.02 22:30ma.hu

nyomtatás

A Magyar Honvédség ezen a nyáron is várja táboraiba a honvédelem és a katonai élet iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Idén 72 táborban csaknem 2200-an vehetnek részt.

A június közepétől tematikusan megszervezett, többségében ötnapos táborokban például lovas, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, valamint a légierő munkájával és a hagyományőrzéssel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Nemcsak az általuk választott témakörökbe nyerhetnek betekintést, hanem például testnevelési, tereptani képességeket és ismereteket is elsajátíthatnak, amelyeket a mindennapi életükben is hasznosíthatnak.

A turnusokban részt vevő 12-18 éves fiatalok a Magyar Honvédség alakulatainál ismerkedhetnek meg a haditechnikával, a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel, légi járművekkel – írta a HM, hozzátéve: a bentlakásos táborokat mindenhol tapasztalt katonák vezetik.

A programsorozatnak az is célja, hogy felhívják a pályaválasztás előtt állók figyelmét “az életpályamodellel biztosított katonai hivatás lehetőségeire” – olvasható a közleményben.

További információk itt találhatók.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |