< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Dobrev: Orbán a történelem nagy vesztese lesz

| Mobile | RSS

Dobrev: Orbán a történelem nagy vesztese lesz

2019. április 5. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet
Bohus Péter

szerző:BOHUS PÉTEr

Gyurcsány Ferencről, a Jobbikkal való együttműködésről, az Európai Egyesült Államokról, saját családi vállalkozásaikról, Orbán Viktor miniszterelnökről, a kormányzati bosszúmechanizmusról, illetve arról kérdezte a 

Magyar Hang Dobrev Klárát, hogyan fog dolgozni az Európai Parlamentben (EP).

Dobrev szerint amióta bejelentette, hogy indul az EP-választáson, a kormánypárti propagandamédiában Dobrev Klárából Gyurcsányné lett, mert céljuk, hogy egyszemélyi pártnak láttassák a DK-t.

Szerinte „Feri szereti az iróniát, kifordítani a mondatot eredeti jelentéséből, szamárfület mutatni”. Ezt arra mondta, hogy többször is erősen kifogásolható mondatokat mondott, mint például az öregecskedő feleségek vagy éppen Gurmai Zitára utalva azt, hogy nem szépségversenyen indulnak.

Hogy miért vállalt politikai szerepet, arra azt mondta, hogy a tavalyi választás után döntötte el, amikor reggel felébredt, és belényilallt, mekkora pofont kapott Magyarország: 

Akkor úgy keltem, hogy ide nekem az oroszlánt is.

Szerinte ma nehezen mennek az emberek a politikába, mert „olyan diktatórikus világot élünk, ahol a hatalom számára minden megengedett a rendőrségen és a bíróságon át egészen a titkosszolgálatok felhasználásáig a politikai ellenfelekkel szemben”.

Itt valóságos fenyegetettséget jelenthet, ha ellenzéki vagy.

A Jobbikkal kapcsolatban elismeri, hogy rengeteg vállalhatatlan tette volt, ma azonban örül, ha mást tesznek és képviselnek, neki azonban még ez is kevés. 

Közösen küzdünk a parlamentben, ha úgy adódik, egy színpadon tiltakozunk.

A választás után azonban szerinte kizárólag olyan partnerekkel szabad együttműködni, akik minden ember méltóságát tiszteletben tartják.

„Tőlem olyan mondatot nem fog hallani, amellyel bármelyik ellenzéki pártot vagy annak politikusát kritizálni fogom” – mondja Dobrev arra, hogy mit szól az ellenzéki pártokba épített fideszes téglákhoz.

Szerinte azzal, hogy Magyarország belépett az EU-ba, úgy döntött, hogy az „életünk jelentős részét közösen fogjuk szervezni”. Ezért céljuk az Európai Egyesült Államok létrehozása.

Az úgynevezett rabszolgatörvénnyel kapcsolatos kérdésre azt mondta, minden termelő vállalkozásukat eladták, és hogy érdekes, „azóta nem vegzálják az állami hivatalok ezeket a cégeket”.

Szerinte a kormány családpolitikája totális kudarc, nem véletlen, hogy januárban minden idők legkevesebb gyereke született Magyarországon.

Oké, ettől most tényleg szülni fog a magyar?

Oké, ettől most tényleg szülni fog a magyar?

Ez egyelőre előrejelezhetetlen. A 7 pontos gyerekvállalási akcióterv egészen újszerű elemeket is tartalmaz, de a szakemberek szerint valószínűtlen, hogy kizárólag a gyermekvállalási hajlandóság növelését célzó intézkedésekkel meg lehet állítani a népességfogyást.

Majd azt mondja az európai kontextusban szerepet vállaló Orbánról, hogy „a történelem nagy vesztese lesz”, de erről a kormány által kontrollált média nem tájékoztatja a szavazók jelentős részét.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |