< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Gyűlöletpolitika: Bár Orbán a példaképük a szlovák náciknak, de most betiltották a magyar himnuszt///Politika nenávisti: Hoci Orbán je ich vzorom pre slovenských nacistov, teraz zakázali maďarskú hymnu

| Mobile | RSS

Gyűlöletpolitika: Bár Orbán a példaképük a szlovák náciknak, de most betiltották a magyar himnuszt///Politika nenávisti: Hoci Orbán je ich vzorom pre slovenských nacistov, teraz zakázali maďarskú hymnu

Még 2017-ben számoltunk be arról, hogy totális téboly született a szlovák náciknál: Orbán Viktort és az Ő politikáját istenítő tartalmak árasztották el a szlovák szélsőjobboldali csoportokat. Meg is lett a gyűlölet politikának az eredménye, Orbán szlovák hívei sikeresen átvertek a pozsonyi parlamenten egy olyan törvényt, amely betiltja az országban a magyar himnusz éneklését. 

Orbán Viktor szlovák híveinek sikerült átverni egy botrányos törvényt, aminek értelmében Szlovákiában tilos lesz elénekelni más nemzetek himnuszát, ha csak az adott ország hivatalos delegációja nincs jelen.

A törvény elsősorban az országban élő magyar kisebbség ellen irányul, és a parameter.sk összefoglalója szerint még tavaly ősszel, egy hokicsapat-logó körüli botrányból indult a kezdeményezés.

Tavaly új mezeket mutatott be a Szlovák Jégkorong Szövetség, amin az ország címere volt látható, az alján hokiütőkkel. Ezt a szlovák kormánykoalícióban résztvevő szélsőjobboldali párt, az SNS, akinek a hívei körében nagy sztár Orbán, nagyon a szívére vette, és elhatározták, hogy szigorítják a nemzeti jelképekre vonatkozó törvényeket.

Ez a kezdeményezés vezetett el végül a magyar himnusz éneklését is betiltó törvényhez. A törvénymódosítás május 15-tél lép életbe, és 7000 euróig (2,2 millió forintig) terjedő pénzbírsággal fenyegeti a külföldi himnuszok szabálytalan éneklőit.

A jogszabály bevezetésénél talán csak az a bizarrabb fordulat, hogy a szlovák parlamentben a szlovák-magyar párt, a HID-Most képviselői is megszavazták a módosítást. A Magyar Hang szerint a párt frakcióvezetője, Bastrnák Tibor csütörtök reggel egy rádióműsorban azt mondta:

„Egyértelmű hiba történt részünkről, részemről, amelynek következményei lesznek. Ez még azt is jelentheti, hogy elhagyom a frakciót. Ha a helyzet rendezve lesz, fel fogom ajánlani lemondásom. Amikor ezt a törvényt láttuk a koalíciós tanácsban, fél évvel ezelőtt, ez a fél mondat nem volt benne.” A frakcióvezető azt ígérte, hogy nem fog életbe lépni a jogszabály, vagy ha mégis, akkor legfeljebb néhány napig marad érvényben.

A Mérce cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a szlovák parlamentben a Zuzana Caputova köztársasági elnökségét támogató liberális pártok szavaztak a törvénnyel szemben, pont azok, akiket a Fidesz újságjaiban csak sorosügynökként vagy Soros kottájából játszó politikusként emlegetnek, és azt már mi tesszük hozzá, hogy azok a pártok akik Orbán gyülőlet politikáját tartják követendőnek, meg betiltották az országban a magyar himnuszt.

Gratulálunk Viktor az új haverokhoz!

A Fidesz-propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy Orbán Viktor szlovák híveinek sikerült elérni, hogy betiltsák az országban a magyar himnusz éneklését, ezért kérünk Oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa hova vezet ez a gyűlöletpolitika.

fecsego.eu/HírHugó

Politika nenávisti: Hoci Orbán je ich vzorom pre slovenských nacistov, teraz zakázali maďarskú hymnu

  1. apríl 2019 pripomienky Nezaradené do kategórií

Aj v roku 2017 sme uviedli, že sa v slovenských nacistoch narodilo celkom šialenstvo: Viktor Orbán a obsah jeho politiky zaplavili slovenské pravicové skupiny. Dosiahol sa aj výsledok nenávistnej politiky, slovenskí priaznivci Orbána úspešne prekonali v Bratislave zákon, ktorý zakazuje spev maďarskej hymny v krajine.

Slovenskí priaznivci Viktora Orbána uspeli v škandalóznom zákone, čo znamená, že na Slovensku bude zakázané spievať hymny iných národov, ak bude chýbať iba oficiálna delegácia tejto krajiny.

Zákon je primárne zameraný na maďarskú menšinu žijúcu v krajine a podľa súhrnu parametra.sk sa iniciatíva začala minulú jeseň, škandál okolo loga hokejového tímu.

V minulom roku predstavila Slovenská ľadová hokejová federácia v drese nový dres s erbom krajiny s hokejkami. Táto extrémne pravicová strana v slovenskej vládnej koalícii, SNS, ktorej priaznivci boli veľkou hviezdou v Orbáne, vzala jeho srdce a rozhodla sa sprísniť zákony o národných symboloch.

Táto iniciatíva nakoniec viedla k zákonu o zákaze spevu maďarskej hymny. Zákon nadobudne účinnosť 15. mája a bude predstavovať pokutu až do výšky 7000 EUR (2,2 mil. EUR) za nepravidelné hymny zahraničných hymnov.

Pravdepodobne bizarnejším obratom k zavedeniu zákona bolo, že slovensko-maďarská strana, HID-Most, hlasovala za tento pozmeňujúci a doplňujúci návrh. Podľa Magyar Hang, vodcu strany strany, povedal Tibor Bastrnák v rozhlasovom programe vo štvrtok ráno:

„Z našej strany bola jasná chyba, ktorá by mala dôsledky. To môže znamenať opustenie frakcie. Ak sa situácia vyrieši, odporúčam svoju rezignáciu. Keď sme videli tento zákon v koaličnej rade, pred pol rokom, táto polovičná veta tam nebola.

Méce vo svojom článku uvádza, že v slovenskom parlamente hlasovali liberálne strany podporujúce predsedníctvo Zuzany Caputovej proti zákonu, tí, ktorí sú spomínaní ako politici v novinách Fidesz ako seriál alebo Sorosov výsledok, a my to už pridávame. Strany, ktoré dodržiavajú politiku osudu Orbána, zakázali maďarskú hymnu v krajine.

Blahoželáme Viktorovi k novým priateľom!

Médiá propagandy Fidesz nebudú oznamovať, že slovenskí priaznivci Viktora Orbána uspeli v zakazovaní spevu maďarskej hymny v krajine, preto prosím, zdieľajte tento príspevok na Facebooku, aby každý videl, kde táto politika nenávisti vedie.

fecsego.eu/HírHugo

Leave a Reply 167 megnézve, 1 alkalommal mai nap |