< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Profi ökölvívás: Uszik elindul a Joshua felé vezető úton

| Mobile | RSS

Profi ökölvívás: Uszik elindul a Joshua felé vezető úton

2019. április 7. | hozzászólás | Sport

Profi ökölvívás: Uszik elindul a Joshua felé vezető útonPROFI ÖKÖLVÍVÁSOLEKSZANDR USZIKANTHONY JOSHUA

nemzetisport.hu2019. 04. 05.

A vitathatatlan cirkálósúlyú ökölvívó-világbajnok, Olekszandr Uszik (16–0, 12 KO-TKO) súlycsoportot vált, és május 25-én első meccsét vívja nehézsúlyban. Ellenfele a jó mérlegű, tapasztalt francia Carlos Takam (36–5–1, 28) lesz.

Olekszandr Uszik a legnehezebbek között is a csúcsra tör (Fotó: AFP)

Az ukrán Olekszandr Uszik legutóbb novemberben lépett szorítóba, és a négy nagy ökölvívó-világszervezet (WBC, WBA, IBF, WBO) vb-övéért kiírt címmérkőzésen a 8. menetben kiütötte a brit Tony Bellew-t.

Azóta várta a közvélemény, hogy hivatalosan is bejelentse: ezentúl a királykategóriában versenyez majd.

„Május huszonötödike nagy pillanat lesz az életemben, kategóriát váltok, felmegyek nehézsúlyba. Cirkálósúlyban ugyanis már mindent megnyertem, ami nyerhető, így új célt kell kitűznöm magam elé: a nehézsúly vitathatatlan világbajnoki koronájának a megszerzését” – fogalmazott Uszik pénteken.

Nem titok: Uszik a nehézsúlyban három világbajnoki övet is birtokló Anthony Joshuára feni a fogát. Az utóbbi napok híradásai szerint egy éven belül létre is jöhet kettejük csúcsütközete – már ha mindketten megnyerik a soron következő mérkőzésüket.

Uszik Carlos Takam elleni csatájára az Oxon Hill-i (Maryland) MGM National Harborben kerül sor május 25-én.

Eközben a profiboksz.hu megírta, a nehézsúlyú debütálásra készülő Uszik abszolút józanul látja a saját helyzetét, és tudja, fizikailag nehezen veheti fel a versenyt az eredendően nehézsúlyú öklözőkkel, ezért nem akarja szétgyúrni magát – legalábbis ezt állítja az ukrán egyik sparringpartnere, Fabio Wardley.

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |