< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Puzsér asztalt borított: nem tárgyal tovább az előválasztásról

| Mobile | RSS

Puzsér asztalt borított: nem tárgyal tovább az előválasztásról

szerző: hvg.hu 500

Amíg Karácsony Gergely nem vonja vissza a szombaton bejelentett listát, Puzsér Róbert nem tárgyal. Karácsony azt írta, mindenképp megtartják az előválasztást.

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a budapesti kerületek polgármester-jelöltjeiről – értesült az Index. A hírt Puzsér kampányfőnöke, Zaránd Péter a hvg.hu-nak is megerősítette.

Puzsér addig nem ül vissza a tárgyalóasztalhoz, amíg Karácsony Gergely vissza nem vonja az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum megállapodás alapján szombaton bejelentett polgármester-jelölti listát.

A négy párt úgy állapodott meg, hogy az LMP-nek még nyitva hagyják az ajtót (elmondásuk szerint az LMP péntek este közölte, hogy az EP-választás eremdényét megvárnák a további tárgyalással, a Jobbiknak viszont nem adnának polgármester-jelölti helyet. Arról ellentmondásos információk vannak, hogy a Jobbik mennyire ambicionálná ezt, hallottunk olyan verziót is, hogy a párt inkább vidékre, a számukra nyerhető városokra koncentrál, bár a Jobbik budapesti elnöke, Bencsik János ezt cáfolta.

Az ATV úgy tudja, az LMP-nek három helyet ajánlott a többi baloldali párt, azonban a szombati lista alapján két hely nyitott még, a soroksári és a ferencvárosi körzet. Utóbbiról forrásaink azt mondták, az LMP azzal a feltétellel szállt volna be az összefogásba, ha azt megkapja.

Két pólus indulhat

Az egyértelműség kedvéért: Puzsér nem csak az előválasztási tárgyalásból száll ki, hanem magából az előválasztásból is, ha nem teljesülnek a feltételei. Vagyis, elképzelhető, hogy a Tarlós-Karácsony-Puzsér hármasból kell majd választani októberben.

Zaránd Péter a hvg.hu-nak azt mondta, december 20-án teljes ellenzéki együttműködésről állapodtak meg Molnár Zsolttal és Karácsony Gergellyel, ami értelmezésük szerint nem csak a főpolgármester-jelöltre vonatkozott.

Karácsonyék a szombati bejelentéssel felrúgták ezt a megállapodást

– mondta Zaránd. Nekik is lesznek saját polgármester-jelöltjeik, LMP-Jobbik támogatással. Bár azt szeretnék, ha egy jelölt állna a fideszessel szemben, ha nem sikerül megállapodni a baloldali pártokkal, elindulnak ők is.

A centrumnak meg kell szerveznie magát, az MSZP és a DK nem uralhatja le egész Budapestet. Szeretnénk, ha lenne ellenzéki koordináció, de ez teljes átverés.

Zaránd hangsúlyozta, az előválasztásra az utolsó pillanatig nyitottak, akár az önkormányzati választás előtti napon is megtarthatják azt. Kérdésünkre, hogy Puzsér illetve a saját polgármester-jelöltek külön indulásával nem automatikusan Tarlós István illetve a Fidesz nyer-e, Zaránd megismételte,

egy jelöltnek kell lennie októberben.

Az már szombaton kiderült, hogy a Puzsér vezette szövetsgének nem tetszik a baloldali megállapodás, elég kemény hangú közleményt adtak ki.

Karácsony: aki jön, jön, aki nem, nem

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán reagált, azt írta, “budapesti előválasztás lesz”, olyan feltételekkel, amiben Puzsérral korábban megállapodtak.

Nekem nincsenek feltételeim. Aki jön az jön, aki nem az nem. A kerületi indulásokról pedig csak azokkal a pártokkal tudunk további egyeztetéseket folytatni, akik elfogadják, hogy az előválasztás győztesét, a budapestiek jelöltjét támogatják a főpolgármester-választáson.

fecsego.eu/hvg

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |