< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Se Orbán, se Kaczynski, se Le Pen – sovány felhozatal Salvini zászlóbontásán)))Se Orbán, pas de Kaczynski, pas de Le Pen

| Mobile | RSS

Se Orbán, se Kaczynski, se Le Pen – sovány felhozatal Salvini zászlóbontásán)))Se Orbán, pas de Kaczynski, pas de Le Pen

Közös frakciót alapítanának a nacionalista, bevándorlásellenes pártok az európai parlamenti választások után. Erről állapodott meg az olasz kormánypárt a Liga, a német AfD és még két párt. Orbán Viktor viszont nem ment el a kampánynyitóra, de a lengyel Jog és Igazságosság és az osztrák Szabadságpárt sem küldött képviselőket.

Se Orbán, se Kaczynski, se Le Pen - sovány felhozatal Salvini zászlóbontásán

Közös kézfogással ünnepelték a most kötött szövetséget a finn, a német, az olasz és a dán nacionalista pártok vezetői Milánóban. Az olasz Liga, az Alternatíva Németországnak és a többi erő azt tervezi, hogy a májusi választások után új, közös frakciót hoz létre az Európai Parlamentben.

„Kiszélesítjük a táborunkat, az új európai álomért harcolunk. Ma ugyanis az EU sokak számára nem álom, hanem rémálom” – jelentette ki a Liga vezetője, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter.

A kampánynyitóra nem ment el Marine Le Pen, a francia jobboldali radikális Nemzeti Gyűlés vezetője. Salvini vele múlt pénteken találkozott Párizsban. Nem volt ott a lengyel nemzeti konzervatív kormánypárt, a Jog és Igazságosság és a Fidesz sem, amelynek az elmúlt időszakban megromlott a kapcsolata saját pártcsaládjával, az Európai Néppárttal.

A radikális, bevándorlásellenes pártok az Európai Unió megalapítása óta most először juthatnak annyi mandátumhoz az EP-ben, hogy beleszólásuk legyen az EU irányításába. A tervezett új frakciónak a tervek szerint Népek és Nemzetek Európai Szövetsége lesz a neve.

Orbán Viktor nem ment el a bevándorlásellenes frakció kampánynyitójára

forrás:atv

Se Orbán, pas de Kaczynski, pas de Le Pen

Une faction commune serait créée par les partis nationalistes anti-immigration après les élections au Parlement européen. Cela a été accepté par le parti gouvernemental italien, la Ligue, l’AfD allemand et deux autres partis. Mais Viktor Orbán n’est pas allé à la cérémonie d’ouverture, mais ni le droit et la justice polonais, ni le Parti de la liberté autrichien n’ont envoyé de représentants.
Se Orbán, pas de Kaczynski, pas de Le Pen

Une poignée de main commune a célébré l’alliance des dirigeants des partis nationalistes finlandais, allemand, italien et danois à Milan. La Ligue italienne, l’Alternative à l’Allemagne et les autres forces envisagent de créer une nouvelle faction commune au Parlement européen après les élections de mai.

«Nous élargissons notre camp en nous battant pour le nouveau rêve européen. Pour aujourd’hui, l’UE n’est pas un rêve pour beaucoup, mais un cauchemar », a déclaré le dirigeant italien de la Ligue, Matteo Salvini, vice-Premier ministre et ministre de l’Intérieur.

Marine Le Pen, présidente de l’Assemblée nationale de la droite française, n’a pas dirigé l’ouverture de la campagne. Salvini l’a rencontrée vendredi dernier à Paris. Il n’y avait pas de gouvernement conservateur national polonais, le droit et la justice et le Fidesz, dont les relations avec leur propre famille, le parti populaire européen, se sont détériorées récemment.

Pour la première fois depuis la création de l’Union européenne, des partis anti-immigration radicaux ont pu obtenir le même nombre de mandats au PE pour avoir leur mot à dire dans la gouvernance de l’UE. La nouvelle faction devrait devenir l’Union européenne des nations et des nations.

Viktor Orbán n’est pas allé à l’ouverture de la campagne de la faction anti-immigration

Source: VTT

Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |