< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Jobbik kéri a lex Bayert az Orbán-kormánytól

| Mobile | RSS

A Jobbik kéri a lex Bayert az Orbán-kormánytól

2019. április 12. | hozzászólás | Közélet
Farkas György

Farkas Györgyújságíró.

Az ellenzéki párt, a publicista felvetésére, megtiltaná a Fidesz-tagoknak, hogy önkormányzati lakást szerezzenek a Várnegyedben.

Stummer János (Jobbik) határozati javaslatot nyújtott be. Azt szeretné, ha az Országgyűlés – a korrupció visszaszorítása érdekében – felkérné az Orbán-kormányt, hogy szabályozza a Fidesz-tagok önkormányzati bérlakáshoz jutását.

A szabályozásban a Fidesz-tagoknak megtiltanák, hogy a Budapest I. kerületében található Várnegyedben önkormányzati bérlakáshoz jussanak. Ha valaki korábban már ilyen lakáshoz jutott, bérleti díja a szokásos piaci ár tízszeres lenne.

Indokolása szerint az utóbbi időben egyre több Fidesz-tagról derül ki, hogy az átlagosnál jóval alacsonyabb áron bérel lakást a Várnegyedben. Legutóbb éppen Bayer Zsoltról.

A Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa újságírói kérdésre azt válaszolta, ha valakinek ennyire fáj, hogy fideszes is lakhat a várban, kezdeményezze, hogy fideszes ne lakhasson a várban, vagy csak tízszerszázszor annyiért, mint bárki más.

Mivel a Jobbiknak valóban nagyon fáj, hogy egy fiatal pár, vagy egy több gyermeket nevelő család Budapest kevésbé felkapott kerületeiben is a Bayer által fizetett bérleti díj legalább ötszörösét fizeti egy ugyanakkora ingatlanért,

ezért eleget téve Bayer Zsolt kérésének,

kezdeményezi a jogszabály megalkotását.

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |