< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Holdraszállás előtt megszakadt a kapcsolat az izraeli szondával///Avant le débarquement, la connexion avec la sonde israélienne avait été interrompue

| Mobile | RSS

Holdraszállás előtt megszakadt a kapcsolat az izraeli szondával///Avant le débarquement, la connexion avec la sonde israélienne avait été interrompue

2019. április 12. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

– SZERZŐ: MTI

A Hold közvetlen közelében megszakadt a kapcsolat az izraeli holdszondával, a Beresittel (Genezis) – jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna élő adásában.

Minden izraeli tévécsatorna élő adásban közvetítette az első izraeli szonda leszállásának perceit. A berendezés a Hold felszínének közelében még egy utolsó fényképet küldött magáról, amelyen az izraeli zászló mellett angolul a „Kis nép, nagy álom”, és az „Izrael népe él” felirat látszott.

Később az érkezés pillanatában megszakadt a kapcsolat a szondával, a kutatók pedig tanácstalanul próbálták megfejteni a hiba okát. A Beresit mindössze 10 kilométerre járt az égitesttől. Valószínűleg összetört vagy felrobbant.

A NASA a kudarctól függetlenül gratulált a misszióhoz, Benjamin Netanjahu miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott, Izrael két éven belül újra megpróbálkozik a holdraszállással.

fecsego.eu/168 óra

Avant le débarquement, la connexion avec la sonde israélienne avait été interrompue

  • AUTEUR: MTI

Dans les environs immédiats de la Lune, la relation avec la sonde israélienne de la lune, Bérésit (Genezis), a été rompue, rapporte la diffusion en direct de la treizième chaîne de télévision commerciale en Israël.

Toutes les chaînes de télévision israéliennes diffusent en direct les minutes de la première émission de sonde israélienne. Près de la surface de la Lune, l’équipe a envoyé une autre dernière photo, portant l’inscription “Petit peuple, grand rêve” et “Le peuple d’Israël”, en plus du drapeau israélien.

Plus tard, au moment de l’arrivée, la connexion avec la sonde a été interrompue et les chercheurs ont tenté de déchiffrer la cause de l’erreur. Bérésit n’était qu’à 10 kilomètres du ciel. Probablement brisé ou explosé.

La NASA a félicité la mission malgré l’échec, et le Premier ministre Benjamin Netanyahu a déclaré qu’Israël essaierait de nouveau avec l’alunissage dans les deux ans.

fecsego.eu/168 heures

Leave a Reply 23 megnézve, 1 alkalommal mai nap |