< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: „Orbán Viktor a gimis jócsaj, akit szerettél volna, de nem tudtál megszerezni”

| Mobile | RSS

„Orbán Viktor a gimis jócsaj, akit szerettél volna, de nem tudtál megszerezni”

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásKiderült, kik akarják megszerezni Orbánt az EP-frakciójukba.

Orbán Viktor a gimis jócsaj, akit szerettél volna, de nem tudtál megszerezni

– mondta Anders Vistisen, a Dán Néppárt vezetője a Politico.eu által szervezett beszélgetésen, ahol Sandro Gozival, Olaszország volt Európa-miniszterével vitatkozott az EU jövőjéről.

Ez azért érdekes, mert Vistisen az egyik alapítója annak az új csoportosulásnak, amelyet Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője, és Olaszország újfasiszta belügyminisztere rántott össze. A csoportnak tagja még a német Alternatíva Németország, a Dán Néppárt és a Finnek Pártja, amelyek mind különböző mértékben ugyan, de hasonlóan szélsőjobbos és eu-szkeptikus pártok. A csoportot még Salvini koalíciós partnere, az 5 Csillag Mozgalom vezetője, Luigi di Maio is a Holokauszttagadók találkozójának nevezte. 

Milánó, 2018. augusztus 28.
Matteo Salvini olasz belügyminiszter (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a milánói városházán 2018. augusztus 28-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Holokauszttagadók találkozójával” indítja Salvini az EP-kampánytEz az a rendezvény, amelyre Orbán Viktor nem megy el.

Vistisen azt is elmondta, hogy nagyon tág körben tárgyalnak további partnerekről, és nem tagadta, hogy ebbe a Fidesz is beletartozna. Akkor merült fel először, hogy Orbán és a Fidesz esetleg csatlakozhat az új szélsőjobbos frakcióhoz, amikor a Fidesz viszonya végleg megromlott a Néppárttal. Később viszont kiderült, hogy Orbánnak sokkal többet ér a néppárti tagság és az ezzel járó előnyök, mint azt bárki gondolta volna, ezért arra is hajlandóak voltak, hogy önmagukat függesszék fel, bár kétséges, hogy önfelfüggesztésnek számít-e, amikor valakinek nincs is más lehetősége, mint felfüggeszteni magát. Arról, hogy ez miért történt, itt írtunk részletesebben:

Hungary's Prime Minister Victor Orban (C) addresses a press conference at the end of a European People's Party (EPP) meeting at the European Parliament in Brussels on March 20, 2019. - The Fidesz party of firebrand Hungarian Prime Minister Viktor Orban was hit with a temporary suspension from the European People's Party. Fidesz had faced expulsion after running a controversial billboard campaign that accused European Commission head Jean-Claude Juncker and liberal US billionaire George Soros, a bete-noir of Orban, of plotting to flood Europe with migrants. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)

Csak három hónap múlva derül ki, veszített-e a FideszEgyelőre még csak felfüggeszteni is úgy tudták a Fideszt, ahogy ők akarták.

Vistisen szerint Orbán az EPP-nek és az ő szervezetüknek is kellene, ahogy másoknak is, de szerinte maradni fog a Néppártban, a barátai között, és mindenki más is erre tippel. Ez pedig azért érdekes, mert ezek szerint Orbánnak tényleg kifejezetten sok lehetősége lesz választani az EP-választás után.

fecsego.eu/hír24.hu

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |