< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Ujhelyi István: Kijátsszuk a plakáttörvényt

| Mobile | RSS

Ujhelyi István: Kijátsszuk a plakáttörvényt

„HA A MIÉNK LENNE A FREEMAIL, MI NÉZNÉNK A FIDESZT” – AZ MSZP LEVÉLTITKOT IS SÉRTENE

MAGYAR NEMZET

Kitelepülőpultokkal, sátrakkal, tollakkal, kütyükkel, a Népszava külön választási kiadásával, 300 óriás­plakáttal és 200 citylighttal vág neki az EP-kampánynak az MSZP-Párbeszéd — derül ki a lapunk birtokába jutott felvételből, amely a szocialisták kampányeligazításán készült. Ezen Ujhelyi István arról is beszél, hogy a már említett sátrak segítségével játsszák majd ki a plakáttörvényt, egyúttal elismeri, hogy bár külön kampányt indítottak a külföldön élő magyaroknak, ettől csupán pár ezer szavazatot remélnek. Az egyik hálózatszervező pedig kijelenti, hogy „ha a miénk lenne a Freemail, mi néznénk a Fideszt”.

„Kitelepülőpultok, sátrak, tollak, kütyük, újság, Népszava, külön választási kiadás. Minden olyan, ami a kampány eszközrendszerét tekinti, azokat megrendeltük, szűkös anyagi erőforrások mellett. És, ahogy a választmányon már bejelentettem, de titeket is szeretnélek róla tájékoztatni, a kampány során 300 óriásplakát és 200 citylight megrendelését írtam ma alá. Tehát meg fogunk jelenni a közterületeken is. Hát egyelőre ilyen szerény mértékben, mégis látszani fog, hogy lesznek kint óriásplakátok, citylightok lesznek” – közli Tóth Bertalan azon a lapunk birtokába jutott felvételen, amely a szocialisták már­cius 29-én, aktivistáknak, hálózatszervezőknek tartott EP-kampányfelkészítőjén készült.

A közel négyórás hanganyag tanúsága szerint – amelynek két részét korábbi számainkban közöltük – a balliberális ellenzéki oldalon hiá­ba hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában több szó esik egymás, mintsem a Fidesz legyőzéséről. A felvételen az MSZP elnöke kifejti azt is, hogy a hagyományos kampányeszközökön túl az MSZP-nek „kell egy adatbázis, egy olyan technológia, ami a mai kornak megfelelően el tudja érni a választókat, és ami folyamatos bővítés mellett 2022-re egy óriási fegyver lesz a kezünkben”.

– Ezzel az adatbázissal tudunk majd sokkal jobban, sokkal könnyebben és eredményesebben mozgósítani – jelenti ki Tóth Bertalan, aki némi önkritikával megjegyzi, hogy „az a hálózat, amivel rendelkezünk, ha nem is teljesen tökéletesen, de azért működik, és nagyon bízunk benne, hogy a kampány során funkcionál is”.

Ujhelyi István az aktivisták, hálózatszervezők előtt azt hangoztatja, hogy az EP-választásra „egy forintot sem kaptak”, így „ne azt keressétek, hogy csöpög minden az MSZP-kampánytól”. A párt kampányvezetője ugyanakkor beszámol arról, miként játszanák ki a plakáttörvényt. „Világossá vált, hogy plakátozni nem lehet. Ezeken a sátrakon óriásplakát nagyságú reklámfelületeket tudunk elhelyezni, és jogilag nem tudnak vele mit kezdeni. És ha Budapest forgalmas csomópontjára kiáll ezzel, akkor öt nap alatt nem lesz ember a városban, aki legalább egyszer nem látta, hogy mi is csinálunk valamit. Ezzel fogjuk egy picit átverni a rendszert, lehet, hogy a következő alkalommal már ez is tilos lesz. Most még tudjuk csinálni. Ezt fogjuk csinálni.”

Tóth Bertalan szerint a folyamatosan bővülő adatbázis 2022-re óriási fegyver lehet a kezükben

Ujhelyi beszámol arról is, hogy az Instagramon keresztül próbálják megszólítani az első választókat. „Tehát például Daninak, a fiatal érettségiző srácnak saját kampányt az Instagramon, és abban igaza van Molnár Zsoltnak, hogy nem ott kell megnyerni a választást, de könyörgöm, ha most ennek köszönhetően be tudunk húzni 10-15 ezer első választót, aki az életében nem gondolta volna, hogy a szocikra szavaz, ezeket már el tudjuk kezdeni vonzani, tartani magunknál. Tehát fogunk egy első választói kampányt csinálni az Instagramon.”

A politikus kitért arra is, hogy bár a külföldön élő, ahogy ők hívják, „kivándorolt magyarok” számára külön kampányt indítanak, „csupán néhány ezer voksot” vár onnan. – Nem ez fogja megdönteni a világrekordot a mi versenyünkben – ismeri el Ujhelyi, aki mindent összevetve azzal számol, hogy ha negyvenszázalékos lesz a részvétel az EP-választáson, úgy akár négy-öt mandátumot is szerezhet az MSZP–Párbeszéd listája, de ha nem tudják mozgósítani a táborukat, akkor még kettőt is nehezen szereznek meg. Összegzése szerint „nem Újhelyi Istvánról, nem Katáról szól, hanem arról szól a történet, hogy mi legyünk a legerősebb ellenzéki politikai erő. Úgy fussunk neki az ősznek, hogy mágnesként hozzánk kell, hogy mindenki kötődjön. A legkisebb településtől a legnagyobbig. Mi váljunk 2022-re a váltóerővé.”

A kampányfelkészítő egyik érdekes momentuma, amikor a taktikai eligazításokkal, teendőkkel kapcsolatban az egyik hálózatszervező arról beszél, hogy free­mailes címekre nem fognak semmilyen információt, levelet küldeni, mert a „szolgáltatót megvásárolta a Mészáros Lőrinc nevű ember”. – Nektek is azt javaslom, hogy ha Freemailen leveleztek, akkor ne írjátok bele, hogy MSZP, mert nem tudjuk, hogy nézegetik-e az MSZP-s leveleket a Freemail.hu-nál. De ha a miénk lenne a Freemail, mi néznénk a Fideszt – jelenti ki a szocia­listák hálózatszervezője.

(Magyar Nemzet)

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |