< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Nem létező kormányhatározattal próbálta lerázni Szél Bernadettet a fóti gyermekotthon fenntartója

| Mobile | RSS

Nem létező kormányhatározattal próbálta lerázni Szél Bernadettet a fóti gyermekotthon fenntartója

2019. április 15. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

szerző:24.hu

A kormány még idén bezáratja a fóti gyermekotthont, ahol 50-60 súlyos pszichés problémával küzdő és különleges ellátást igénylő, tartósan beteg és sérült gyerekeket gondoznak, illetve itt történik a Magyarországra kísérő nélkül érkező kiskorú menekültek ellátása is. A 444.hu cikke szerint egyre homályosabb az otthon körül kialakult helyzet, a fenntartó ugyanis Szél Bernadettnek adott válaszában egy olyan kormányhatározatra hivatkozik az intézmény jövőjével kapcsolatban, ami nem is létezik.

A független képviselő még márciusban írt levelet Kásler Miklósnak, de az EMMI annyit írt csak vissza, hogy a fóti gyermekotthon felszámolásának tervét 10 évre titkosították. A képviselő ezután a gyermekotthon közvetlen fenntartójához, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz fordult. Az EMMI intézménye válaszában két kormányhatározatra hivatkozott, de az egyik nem is létezik, a másik pedig a CSOK nevű, lakásvásárláshoz adott állami támogatás előkészítéséről szól – írja a 444.

A május 31-én bezáró intézmény fenntartója hozzátette még azt is, hogy a Károlyi István Gyermekközpont kitagolásának elfogadott szakmai terve nem áll a fenntartó rendelkezésére. Vagyis egyelőre még úgy tűnik, terv sincsen, viszont akkor nehéz elképzelni, hogy mit titkosítottak 10 évre.

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |