< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Pártok-Fidesz-EP-választás EP-választás – Hidvéghi: több mint 600 ezer aláírás gyűlt össze

| Mobile | RSS

Pártok-Fidesz-EP-választás EP-választás – Hidvéghi: több mint 600 ezer aláírás gyűlt össze

2019. április 15. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban – mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

    Az igazgató elmondta, a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól. “Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését” – fűzte hozzá.
    Hidvéghi Balázs közölte: azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.
    “Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja” – hangsúlyozta.
    Azt tapasztalják – folytatta -, hogy a magyar választók – helyesen – különbséget tesznek Európa mint “eszmény” és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

MTI

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |