< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A szerb kábítószercsempész letartoztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A szerb kábítószercsempész letartoztatását indítványozta a főügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A szerb kábítószercsempész letartoztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a szerb férfinak a letartóztatására, aki péntek délben próbált meg közel 20 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. április 12. napján 12 óra 25 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Közúti Határátkelőhelyen egy személygépkocsi sofőrjeként. A pénzügyőr bejelentendő vámárura vonatkozó kérdéseire nemmel felelt, ezt követően a gépkocsi tételes átvizsgálására került sor, melynek során a gépkocsi aljában kialakított rejtekhelyen 23 csomag, mindösszesen 20 kg tömegű marihuana került feltalálásra. Az elvégzett gyorstesztek megállapították, hogy a csomagok kábítószert tartalmaznak. A kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a jelenlegi adatok szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A főügyészség indítványának tárgyában a mai napon tartandó ülésen a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

Szeged, 2019. április 15.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |