< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Sajtóközlemény Letartóztatásban a Mátyás téri rabló

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Letartóztatásban a Mátyás téri rabló

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

Letartóztatásban a Mátyás téri rabló

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki múlt hét csütörtökön rabolt ki egy francia állampolgárt.

A gyanú szerint a férfi kábítószer fogyasztását követően 2019. április 11. napján a déli órákban találkozott volt élettársával, egy francia állampolgárságú nővel Szegeden, a Mátyás tér közelében. A gyanúsított pénzt kért a sértettől, amelyet utóbbi megtagadott, mert tudta, hogy azt a férfi kábítószerre költené. Ezt követően a gyanúsított több alkalommal megpróbált belenyúlni a sértett táskájába és a pénztárcáját elvenni, majd a táskát rángatni is kezdte. A rángatás hatására a nő földre esett, de még ekkor sem engedte el a táskáját, illetőleg a téren tartózkodó emberek is megpróbáltak neki segíteni. A férfi ezt követően a pénz megszerzése érdekében a sértett kabátját is megragadta, ismételten földre rántotta őt, majd több alkalommal nagy erővel, ököllel arcon ütötte és végezetül a pénztárcáját is elvette. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított cselekményét észlelő és őt kérdőre vonó járókelők egyikét a férfi több alkalommal megrúgta, illetőleg megütötte, valamint másokkal is verekedést provokált.

A helyszínre érkező rendőrök a gyanúsítottat előállították, melynek során megállapították, hogy kábítószert fogyasztott, illetőleg a nyomozás feltárta azt is, hogy a férfi a cselekményeket megelőzően eltulajdonította egy hozzátartozója mobiltelefonját is.

A rablás bűntette, garázdaság vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint lopás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

Szeged, 2019. április 16.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |