< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Bézs Könyv: mérsékelt növekedés, növekvő munkaerőhiány és hitelkereslet((Livre beige: croissance modérée, pénurie croissante de main-d’œuvre et demande de crédit

| Mobile | RSS

Bézs Könyv: mérsékelt növekedés, növekvő munkaerőhiány és hitelkereslet((Livre beige: croissance modérée, pénurie croissante de main-d’œuvre et demande de crédit

Szerény, mérsékelt ütemben nőtt az amerikai gazdaság a március elejétől április közepéig tartó időszakban – áll az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán közzétett jelentésében, írta az MTI. szerző:Domokos Erika, Fotó: Unsplash

Az amerikai gazdaság elmúlt csaknem másfél hónapját áttekintő jelentés szerint a 12 körzet többségében a gazdasági aktivitás nem változott a megelőző időszakhoz képest, és csak néhány körzet jelentette azt, hogy némi élénkülés tapasztalható.

Az EU 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki vámokat

A lakossági kiadások vegyesen alakultak, összességében azonban mérséklődtek a kiskereskedelmi eladások, és az autóértékesítés növekedése is alább hagyott.

A jelentés összeállítói szerint a lakossági hitelkereslet mérsékelt ütemben, de tartósan nő.

Kifejezetten kedvezően alakult az elmúlt másfél hónapban a feldolgozóipari aktivitás, a legtöbb körzet arról jelentett, hogy nőttek a lakóingatlan-eladások, néhány körzetben azonban mérséklődött a kereslet az emelkedő lakásárak miatt.

A Bézs Könyv szerint a munkaerőpiacon tovább szűkült a kínálat, jellemző volt a szakképzett munkaerő hiánya, miközben a bérek csak mérsékelten nőttek.

A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi a Fed kamatdöntő bizottsága (FOMC), amely május 1-jén fejezi be kétnapos ülését. Elemzők szerint a Fed nem változtat az alapkamaton.

fecsego.eu/napi gazdaság

Livre beige: croissance modérée, pénurie croissante de main-d’œuvre et demande de crédit

L’économie américaine a connu une croissance modeste à un rythme modeste entre début mars et mi-mars, selon un rapport publié mercredi par la Fed, a écrit MTI. chez Domokos Erika, Photo: Unsplash

Selon un rapport analysant l’économie américaine pendant près d’un mois et demi, dans la plupart des 12 divisions, l’activité économique n’a pas changé par rapport à la période précédente, seuls quelques districts faisant état d’une certaine reprise.
L’UE peut facturer 20 milliards de dollars américains pour les produits américains

Les dépenses au détail ont varié, mais les ventes au détail globales ont diminué et la croissance des ventes de voitures est tombée en dessous.

Selon les auteurs du rapport, la demande de crédit aux particuliers augmente à un rythme modéré, mais constant.

Au cours du dernier mois et demi, l’activité manufacturière a été particulièrement favorable, la plupart des districts signalant une augmentation des ventes d’immeubles résidentiels, mais dans certains districts, la demande de prix du logement a diminué.

Selon le livre beige, le marché du travail a continué à se contracter, avec un manque de main-d’œuvre qualifiée, tandis que les salaires n’augmentaient que modérément.

Les conclusions du livre beige sont prises en compte par le comité de décision de la Fed (FOMC), qui termine sa réunion de deux jours le 1er mai. Selon les analystes, la Fed ne modifie pas le taux de base.

fecsego.eu/day farm

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |